Skip to main content

Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν

Η εταιρεία «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη» κατακτάει τις αγορές του εξωτερικού, εξάγοντας εκλεκτά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

του Αλέξανδρου Μητάκη

mitakis@voria.gr

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια μια παρέα νέων ανθρώπων, συγχωριανών, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Αρναίας Χαλκιδικής. Πίνοντας καφέ και συζητώντας για την κρίση που μαστίζει τη χώρα, την έλλειψη ευκαιριών, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να κάνουν κάτι στη ζωή τους, διαπίστωσαν πως ο τόπος τους, η ορεινή Χαλκιδική, παράγει προϊόντα πρώτης ποιότητας, που ξετρελαίνουν τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Είδαν μια μεγάλη ποικιλλία από τοπικές λιχουδιές και την ανάγκη των τουριστών να αγοράσουν κάτι ντόπιο. Έτσι, τους ήρθε η ιδέα: να φτιάξουν μια εταιρεία που θα «αγκαλιάσει» τα προϊόντα που παράγονται στα χωριά της περιοχής, και μέσω μιας κοινής ετικέτας να τα διανέμει σε όλη τη Χαλκιδική και – γιατί όχι – σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό που ακολούθησε δεν το είχαν φανταστεί.

Σήμερα, η εταιρεία «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη» διανέμει δεκάδες είδη προϊόντων από 83 παραγωγούς της περιοχής σε πάνω από 1.650 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια και εξάγει -μεταξύ άλλων – ελιές, λάδι, μέλι, κρασί και γλυκά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!

Συγκεκριμένα, έχει πραγματοποιήσει συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων που πουλάει εθνικά προϊόντα σε 300 σημεία στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη, προμηθεύει εστιατόρια στο Μιλγουόκι, ενώ εξάγει τα εκλεκτά της προϊόντα σε πολλές ακόμη χώρες, όπως η Γαλλία (κατάστημα χονδρικής στη Μασσαλία), η Γερμανία (Μόναχο, Στουτγκάρδη κα), η Βουλγαρία (συμφωνία με δύο αλυσίδες καταστημάτων), η Ελβετία, η Τσεχία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, αλλά και το Ομάν!

Image
Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν


Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με σεφ μεγάλων ξενοδοχείων σε Κύπρο και Ελλάδα (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μύκονο, Ρόδο και αλλού). Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του υπερπολυτελούς Pomegranate στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, ο σεφ του οποίου βρέθηκε στην έκθεση Detrop, δοκίμασε τα προϊόντα της εταιρείας και αμέσως έκανε μεγάλη παραγγελία.

Στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της «Ορεινή Χαλκιδική, Ονείρου Γη» περιλαμβάνονται πλήθος αρωματικών και βοτάνων, πολτός ελιάς και γεμιστές ελιές, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, ζυμαρικά (κουσκούσι, κριθαράκι, τραχανάς κα), ποικιλία σε κρασιά, λάδι και μέλι, τσίπουρο, παξιμάδια, διάφορες σάλτες, τουρσιά, σοκολάτες και ποικιλία αλίπαστων. (πάρτε μια γεύση εδώ).

Image
Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν


Όλα τα προϊόντα γίνονται από αγνά υλικά της γης της ορεινής Χαλκιδικής, καθώς στόχος της εταιρείας είναι να εκμεταλλευθεί το στρατηγικό πλεονέκτημά της, που δεν είναι άλλο από την εξαιρετική ποιότητα των αγαθών που παράγονται με το μεράκι των ντόπιων παραγωγών.

Image
Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν

Image
Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν


Η εταιρεία συμμετέχει στη 2η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FoodExpo, όπου έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 επαφές με ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες στον κλάδο.

Image
Η Ορεινή Χαλκιδική ταξιδεύει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και... Ομάν

ZENITH