Skip to main content

«Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση»

Η Μακεδονία και η Θράκη μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα, υποστήριξε η υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θ. Τζάκρη σε συνάντηση γνωριμίας π
Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι το κύριο ζητούμενο που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των πολιτών με την πολιτεία για τη νέα κυβέρνηση, δήλωσε σε συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους η υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία τάσσεται υπέρ του «λίγα λόγια, πολύ δουλειά».

Για το λόγο αυτό η κυρία Τζάκρη, στην πρώτη της συνάντηση με τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, εξήγησε ότι επιχειρείται από τη νέα κυβέρνηση  η δρομολογούμενη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο χώρο της Βορείου Ελλάδος. Στόχος της κυβέρνησης τόνισε και των δυο υφυπουργείων, που εγκαταστάθηκαν στην πόλη, είναι  να αναδείξουν τη Θεσσαλονίκη ως πραγματικό μητροπολιτικό κέντρο των Βαλκανίων. Για τη Μακεδονία και τη Θράκη υποστήριξε ότι  μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.
Διαβεβαίωσε ότι «με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να κάνουμε πολλά». Επιπλέον δήλωσε  αυστηρή οπαδός της λογικής «λίγα λόγια πολύ δουλειά», ενώ θέλει να υπάρχει άμεση, απρόσκοπτη και αντικειμενική ενημέρωση, τόνισε. 
Το πνεύμα διοίκησης των δυο υφυπουργείων το απέδωσε λέγοντας «δεν ήρθαμε εδώ  ως αντικαταστάτες προηγούμενων υπουργών, αλλά ως εκφραστές μιας νέας αντίληψης».

Στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν είπε ότι η ζώνη καινοτομίας πηγαίνει απευθείας στην υπουργό  Ανταγωνιστικότητας, Οικονομίας Ναυτιλίας, κυρία Κατσέλη. Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Helexpo σε Σίνδο είπε ότι το ΠαΣοΚ ήταν αυτό πρώτο που έθεσε το ζήτημα αυτό και θα το προχωρήσει, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, αφού γίνει μια μελέτη από ειδικούς και σχετική διαβούλευση. Η ίδια δεν τάχθηκε υπέρ της ενοποίησης των «αδελφών» εταιριών Helexpo AE και ΔΕΘ ΑΕ. «Δεν υπάρχουν σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση» είπε.  Συμπεραίνει ότι θα έχει συναρμοδιότητα για τη Helexpo και την ΕΥΑΘ, επειδή ήταν συναρμοδιότητα του καταργηθέντος υπουργείου. Παράλληλα σχολίασε αρνητικά ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Καλαφάτης με επερώτηση στη βουλή ζήτησε να μάθει τις εξελίξεις στη ζώνη καινοτομίας. «Πέντε χρόνια κυβέρνησε η ΝΔ και δεν έκανε τίποτε για τη Ζώνη Καινοτομίας, κάπως καθυστερημένα εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους».

Απουσίαζε ο υφυπουργός Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μάρκος Μπόλαρης, γιατί, όπως τον δικαιολόγησε η κυρία Τζάκρη, ήταν απασχολημένος στην Αθήνα, αν και φημολογείται ότι είναι άρρωστος από τη νέα γρίπη. Αν συμβαίνει το δεύτερο, καλή ανάρρωση.

ZENITH