Skip to main content

Η Πληροφορική θα δημιουργήσει 5,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας διεθνώς

Η Πληροφορική, σύμφωνα με την έκθεση, θα πρωτοστατήσει στην έξοδο των οικονομιών του πλανήτη από την κρίση, δημιουργώντας πάνω από 75.000 σημαντικές νέες επιχειρήσεις ως το 2013.
Ο τομέας της Πληροφορικής εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 5,8 εκατ. νέες θέσεις εργασίας κατά την επόμενη τετραετία, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα από την εξειδικευμένη εταιρία International Data Corporation (IDC).

Η Πληροφορική, σύμφωνα με την έκθεση, θα πρωτοστατήσει στην έξοδο των οικονομιών του πλανήτη από την κρίση, δημιουργώντας πάνω από 75.000 σημαντικές νέες επιχειρήσεις ως το 2013 και προσθέτοντας νέες θέσεις εργασίας με μέσο ρυθμό 3% ετησίως.

Η Microsoft ήταν ο χορηγός της έρευνας της IDC, που μελέτησε την μελλοντική επίδραση της πληροφορικής σε 52 χώρες, οι οποίες συνεισφέρουν το 98% των παγκόσμιων δαπανών στον τομέα αυτό.

Η IDC εκτιμά ότι οι δαπάνες διεθνώς για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής θα αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό λίγο πάνω από 3%, δηλαδή με περίπου τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την αναμενόμενη μέση ετήσια αύξηση του ΑΕΠ των χωρών ως το 2013. Ακόμα πιο σημαντική - γύρω στο 4,8% ετησίως -εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση του τζίρου ειδικότερα για λογισμικό, το οποίο θεωρείται ότι θα αποτελέσει την κυρίαρχη δύναμη πίσω από την αναζωογόνηση της αγοράς πληροφορικής.

ZENITH