Skip to main content

Η Praktiker Hellas επεκτείνεται στην πόλη της Ξάνθης

Το 13ο κατάστημά της προετοιμάζει η Praktiker Hellas αυτή τη φορά στη πόλη της Ξάνθης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2010.
Η Praktiker Hellas επέλεξε την πόλη της Ξάνθη για να ανοίξει το 13ο κατάστημά της που αναμένεται να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2010 και θα αποτελεί το 12ο κατάστημα.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 80 στρέμματα και θα στεγαστεί στο  νέο εμπορικό πάρκο Flamingo Retail Park, που θα ανεγερθεί στον κόμβο με την Εγνατία Οδό, ανατολικά της πόλης της Ξάνθης.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα εγκαινιαστεί και το νέο κατάστημα της Praktiker στην Αλβανία που θα λειτουργεί με την οργάνωση της Praktiker Ελλάδας.

Προφίλ της εταιρίας

Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει το 1978 με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος στο Λουξεμβούργο. Με τη νέα χιλιετία υπήρχαν ήδη 340 καταστήματα σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες απασχολώντας περίπου 22.000 υπαλλήλους.

Το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Praktiker στο Ελληνικό, το Νοέμβριο 1991, σηματοδότησε την εισαγωγή της φιλοσοφίας «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself) στην Ελλάδα, δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε όσους μέχρι τότε αναζητούσαν σε διάφορα ειδικευμένα καταστήματα εργαλεία, είδη εξοπλισμού σπιτιού, αυτοκινήτου και κήπου, είδη υγιεινής, ξυλεία κ.α

Τα πρώτα χρόνια, ως το τέλος του 1995, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπτυξης του δικτύου της Εταιρίας με 2 ακόμη καταστήματα στην Αθήνα (Ταύρος, Αιγάλεω), 1 στη Θεσσαλονίκη, 1 στη Λάρισα και 1 στην Πάτρα.

Το 2001 ανοίγει το κατάστημα της Μεταμόρφωσης, και το 2006 εγκαινιάζεται το 8ο κατάστημα της στο Βόλο το οποίο αποτελεί την αφετηρία της νέας φάσης επέκτασης της εταιρίας μας, με μεσαίου μεγέθους καταστήματα.

Στη συνέχεια, ένα ακόμα κατάστημα μεσαίου μεγέθους εγκαινιάζεται στις 5 Ιουλίου 2007 στην πόλη των Ιωαννίνων, και το τέλος του έτους σηματοδοτείται με τα εγκαίνια του 10ου καταστήματος της Praktiker στη Μάνδρα Αττικής.

Το καλοκαίρι του 2008 η εταιρία εγκαινιάζει το 11ο κατάστημα της στην πόλη της Καλαμάτας το οποίο αποτελεί το δεύτερό της στην Πελοπόννησο.

Σήμερα η Praktiker Hellas με συνολική έκταση καταστημάτων 70.874 m2 απασχολεί  περίπου 1.600 εργαζομένους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο  7 εκατ. πελάτες ετησίως.


ZENITH