Skip to main content

Η προειδοποίηση της Moody΄s που απειλεί την ΕΕ

Αρκούσε μια προειδοποίηση της Moody΄s ότι στο μέλλον ενδεχομένως να εξετάσει την πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ισπανικής οικονομίας, για να προκαλέσει έναν μικρό πανικό, από
Αρκούσε μια προειδοποίηση της Moody΄s ότι στο μέλλον ενδεχομένως να εξετάσει την πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ισπανικής οικονομίας, για να προκαλέσει έναν μικρό πανικό, από το πρωί, στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι βασικοί δείκτες όλων των μεγάλων κεφαλαιαγορών της γηραιάς ηπείρου σημειώνουν σοβαρές απώλειες, καθώς το ενδεχόμενο να υλοποιήσει την απειλή της η Moody΄s στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον σκιάζει τις συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η Voria.gr, σε άλλο ρεπορτάζ της και με βάση τις πληροφορίες που έφταναν στα ελληνικά τραπεζικά επιτελεία, είχε γράψει για την απόφαση της κυβέρνησης της Μαδρίτης να προχωρήσει σε νέα ενίσχυση, ύψους 11 δισ. ευρώ, των κεφαλαίων των ισπανικών τραπεζών.

Την ίδια ώρα, ξεκινά ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα συγχώνευσης των 39 από τις 45 τοπικών τραπεζών της χώρας, οι οποίες, πλέον, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

ZENITH