Skip to main content

Η προίκα του Παπαγεωργόπουλου στον νέο δήμαρχο

Ένα δήμο νοικοκυρεμένο θα παραλάβει σε 4,5 μήνες ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως υποστήριξε στη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
της Χρύσας Κυριακού

Τεράστια χαρακτήρισε την προίκα που θα αφήσει στον επόμενο δήμαρχο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος σε 4,5 μήνες θα παραδώσει το κλειδί της Θεσσαλονίκης στον επόμενο δήμαρχο, ο οποίος, όπως υποστήριξε, «θα παραλάβει ένα δήμο με πολύ καλή οργάνωση και με άριστες υπηρεσίες, ένα δήμο που έχει μετασχηματιστεί σε μια μηχανή συνεχούς παραγωγής έργου στην πόλη μας».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί χρυσή εξαίρεση μεταξύ όλων των δήμων της χώρας. Παρά την κατάσταση που επικρατεί στους περισσότερους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας πολύ νοικοκυρεμένη διαχείριση και εκτελώντας παράλληλα εκατοντάδες έργα. 

Μείωση θεσμοθετημένων πόρων
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη υπεξαίρεση θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης ενώ το 2009 κατεβλήθησαν από θεσμοθετημένους πόρους 78 εκατ. ευρώ, φέτος θα καταβληθούν μόνο 50 εκατ.ευρώ. Θα υπάρξει δηλαδή μία μείωση της τάξεως του 40% και το ύψος των υπεξαιρεθέντων μόνον για το δήμο Θεσσαλονίκης και μόνον για το 2010 θα φθάσει το ύψος των 28 εκατ. ευρώ», κατέληξε ο δήμαρχος.

ZENITH