Skip to main content

Η πρώτη ανταρσία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ!

Επιβεβαίωση των πληροφοριών της Voria.gr που εδώ και δύο ημέρες έκανε λόγο για πολύ κακό κλίμα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ
Πριν καλά - καλά στεγνώσει το «μελάνι» από τα προηγούμενα ρεπορτάζ των δύο τελευταίων 24ώρων, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και στις σχέσεις μεταξύ υπουργών, σημειώθηκαν και οι πρώτες «εκρήξεις».

Η απόσυρση της ρύθμισης που προέβλεπε τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων με βάση τις τρεις φτηνότερες χώρες της Ευρωζώνης, αντί της ΕΕ, ήταν ο καταλύτης. Από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ διαμηνύθηκε προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας ότι ο νόμος δεν θα ψηφισθεί, αν «κατέβει» έτσι, γεγονός το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρσή του!

Οι βουλευτές, με πρώτη την προεδρεύουσα της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, διεμήνυσαν στην υπουργό Λούκα Κατσέλη ότι δε θα ψηφίσουν τη διάταξη, γιατί ούτε το νόμο της ΝΔ εφαρμόζει ούτε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων επιφέρει, ώστε να εξοικονομήσει το Δημόσιο περισσότερα.

«Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει, κανείς δεν μπορεί να κάνει πλιάτσικο στην πλάτη του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, ενώ και η κα Βάσω Παπανδρέου ζήτησε από την υπουργό να επαναφέρει τη ρύθμιση σε άλλη περίσταση, εάν επιμένει σε αυτή.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Σαλμάς ζήτησε από την υπουργό να αποσύρει τη ρύθμιση προκειμένου να επανεξεταστεί, εκτιμώντας πως θα επιφέρει αύξηση στις τιμές.

Η κα Κατσέλη υπερασπίστηκε τόσο τη διάταξη, λέγοντας ότι η σημερινή είναι πρακτικά ανεφάρμοστη όσο και την επιλογή εισαγωγής της ρύθμισης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι με το υπάρχον σύστημα «τα ασφαλιστικά ταμεία επιβαρύνονται με 2,7 εκ. ευρώ πρόσθετη δαπάνη κάθε μέρα».

Εντούτοις, κατόπιν των αντιδράσεων, η υπουργός απέσυρε τη διάταξη. Μετά το μπλοκάρισμα της ρύθμισης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής εμφανίστηκε ενοχλημένος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ με 162 βουλευτές να μην μπορεί να περάσει μία τροπολογία.

Την ίδια ώρα, νεώτερες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η κ.Λούκα Κατσέλη θεωρεί ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλοςβρίσκεται συστηματικά απέναντί της κι απέναντι στην πολιτική της. Απότο γραφείο του τελευταίου ανταπαντάται ότι «ο αντιπρόεδρος το μόνο πουκάνει είναι να ασκεί τα καθήκοντα του», στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτωνπου του όρισε ο πρωθυπουργός, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτός ο «μύλος»αυτός πολύ δύσκολα θα σταματήσει να γυρίζει.

ZENITH