Skip to main content

Η Ραουλοτεχνική «κατακτά» την Αίγυπτο

Τα νέα επενδυτικά σχέδια σε Ελλάδα και Αίγυπτο αναλύει στη Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ραουλοτεχνικής κ. Μαργαρίτης Μπουμπόναρης.
Η Ραουλοτεχνική, που έχει το εφαλτήριό της στην Κοζάνη, «κατακτά» παραγωγικά την Αίγυπτο. Νέα παραγωγική μονάδα βιομηχανικών μεταλλικών κατασκευών, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει η Ραουλοτεχνική στη θυγατρική της Raouloegypt, που λειτουργεί στη Βιομηχανική Περιοχή Καΐρου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των εταιριών κ. Μαργαρίτης Μπουμπόναρης, μιλώντας στη Voria.gr για τα αναπτυξιακά σχέδια του ομίλου.

Ο κ. Μπουμπόναρης επισημαίνει ότι η παραγωγική επέκταση της Raouloegypt αποδεικνύει τη θετική πορεία της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ραούλων και ταινιοδρόμων  στο Κάιρο, που αποτέλεσε την αρχική επένδυση εισόδου της μητρικής στην Αίγυπτο, η οποία ήταν ύψους 2,25 εκατ. ευρώ. Αναφέρει ότι η πρώτη παραγωγική μονάδα , που δημιούργησε η Ραουλοτεχνική στην Αίγυπτο, συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και ο ίδιος είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Raouloegypt, το 2009 παρουσίασε πωλήσεις ύψους 550.000 ευρώ και κέρδη της τάξης των 150.000 ευρώ. Για φέτος προσδοκά περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών της θυγατρικής Raouloegypt, που θα επεκταθεί με την προσθήκη της νέας μονάδας παραγωγής βιομηχανικών μεταλλικών κατασκευών.

Ο κ. Μπουμπόναρης τονίζει ότι στην Αίγυπτο υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη του κατασκευαστικού κλάδου και η Raouloegypt θα καλύψει τις αγορές των χωρών της Βόρειας Αφρικής της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Αλγερίας, του Μαρόκου και της Μέσης Ανατολής.

Στην Αίγυπτο μάλιστα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη των τσιμεντοβιομηχανιών και η Raouloegypt υπέγραψε συμφωνίες  με μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες, όπως η  Suez Co., η Italy Cement και η Τιτάν, για να τις προμηθεύει με ταινιοδρομικό εξοπλισμό.

Συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού υλοποιεί και η μητρική Ραουλοτεχνική. Πρόσφατα στην Κοζάνη ολοκληρώθηκε επένδυση επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων με τη δημιουργία νέων γραφείων και εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού της εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, που η χρηματοδότησή της εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Μπουμπόναρης αναφέρει ότι η Ραουλοτεχνική είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής μεταλλικών ραούλων ταινιόδρομων της ΔΕΗ από το 1991, που δημιουργήθηκε.

Τονίζει ότι η Ραουλοτεχνική είναι εξειδικευμένη στην παραγωγή ραούλων, καθώς και διάφορων άλλων εξαρτημάτων για ταινιόδρομους. Σχεδιάζει τη μεταλλική κατασκευή και το ράουλο αντίστοιχα, βάση των απαιτήσεων του πελάτη ή χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα σχέδια του πελάτη από προηγούμενες παραγγελίες του.

Για το 2009 ο κύκλος εργασιών της Ραουλοτεχνκής ανήλθε σε 5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντάς βελτίωση 20% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση και τα κέρδη της εκτιμά να ανέλθουν σε 500.000 ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση εκτιμά ότι τα μεγέθη της Ραουλοτεχνικής θα παρουσιάσουν περαιτέρω βελτίωση παρά την οικονομική κρίση.

Ο κ. Μπουμπόναρης επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμά ότι πρέπει να κινηθούν και οι τράπεζες, προκειμένου να διαθέτουν στις εταιρίες την απαιτούμενη ρευστότητα για να λειτουργήσουν.

ZENITH