Skip to main content

Η Ρία Καλφακάκου επικεφαλής της "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη"

Η Ρία Καλφακάκου, δημοτική σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είναι η νέα επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».
Η Ρία Καλφακάκου, δημοτική σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είναι η νέα επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», μετά την παραίτηση από τη θέση του επικεφαλής, του Tριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ´Α Θεσσαλονίκης. 
 
Η παραίτηση Μηταφίδη εγκρίθηκε από την ολομέλεια της δημοτικής κίνησης η οποία αποφάσισε ότι αντικαταστάτης και τρίτος δημοτικός σύμβουλος της κίνησης θα είναι ο Νίκος Σαμανίδης, ως πρώτος επιλαχών στη λίστα προτίμησης των δημοτικών εκλογών.
 
Η κ. Καλφακάκου θα είναι επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ σύμφωνα με την απόφαση τα επόμενα δύο χρόνια επικεφαλής θα αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αβαρλής.
 
Η δημοτική κίνηση επίσης ενέκρινε το νέο κανονισμό λειτουργίας της. Τα μέλη της κίνησης αντάλλαξαν απόψεις για τον πολιτικό σχεδιασμό και το μέλλον της παράταξης, ενώ για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η στελέχωση των νέων θεματικών ομάδων και οργάνων.
 
Στόχος των μελών της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» είναι η συνέχιση και η ένταση του ελέγχου της διοίκησης του Δήμου, καθώς και «η ενίσχυση του προγραμματικού και ριζοσπαστικού της λόγου εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου».
 

ZENITH