Skip to main content

Η Σερβία δεν τείνει προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Η Σερβία παραμένει ουδέτερη απο στρατιωτική άποψη χώρα δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της kυβέρνησης και επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς.

Η Σερβία παραμένει ουδέτερη απο στρατιωτική άποψη χώρα και η ίδια δεν τείνει προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, όμως, ταυτόχρονα, η χώρα μας βλέπει πως υπάρχει περιθώριο για παραπέρα προώθηση της συνεργασίας στο πλαίσιο του μηχανισμού με τίτλο ‘Συνεταιρισμός υπέρ της ειρήνης, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας και επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς, λαμβάνοντας μέρος στο 88ο σεμινάριο Rouz-Rot της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Βουλής της Σερβίας.

Επιπλέον, ο κ. Ντάτσιτς εκτίμησε ότι το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει και σέβεται την ιδιαιτερότητα της Σερβίας σε σχέση με όλα τα άλλα κράτη-μέλη και με όλους τους εταίρους αυτής της Συμμαχίας. Σύμφωνα με τα λόγια του, η Σερβία αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και το ρόλο τον οποίο διαδραματίζει το NATO στο σύστημα της περιφερειακής ασφάλειας, και κυρίως στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, και ειδικά της ασφάλειας των Σέρβων που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, για την ασφάλεια των οποίων τις εγγυήσεις παρέχουν ακριβώς οι εκεί δυνάμεις ΝΑΤΟ. Επίσης, ο κ. Ντάτσιτς υπέδειξε ότι η ψήφιση του ατομικού σχεδίου δράσης στο πλαίσιο του συνεταιρισμού (IPAP) θα δώσει ιδιαίτερη συμβολή για την παραπέρα προώθηση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

πηγή balkans.com

ZENITH