Skip to main content

«Η σωτηρία ης Ελλάδας δεν εγγυάται τη σωτηρία της ευρωζώνης»

Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας που ανακοινώθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα μπροστά στον κίνδυνο της «μετάδοσης» της κρίσης σε άλλες χώρες, υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Μπερνάρ
Το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας που ανακοινώθηκε σήμερα στην Αθήνα δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα μπροστά στον κίνδυνο της «μετάδοσης» της κρίσης σε άλλες χώρες, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ.

«Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, ειδικά σε αυτήν την κατάσταση, όπου οι αγορές επιτίθενται συνεχώς», σημείωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο μετάδοσης της οικονομικής κρίσης και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.

«Αλλά αναφέρατε χώρες που δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Οι θεμελιώδεις αρχές, όπως λένε, δεν είναι συγκρίσιμες», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 και στην εφημερίδα Le Parisien Aujourd΄hui στην Γαλλία.

«Υπάρχει μία επείγουσα ανάγκη και μία ευρωπαϊκή ηθική υποχρέωση και αυτή είναι η διάσωση της Ελλάδας», κατέληξε ο Μπερνάρ Κουσνέρ, ζητώντας να σταματήσει η «ευρωαπαισιοδοξία».

ZENITH