Skip to main content

«Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε»

Έγγραφη απάντηση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για την υπόθεση της αγοράς λογισμικού από τον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Έγγραφη απάντηση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), στην οποία αναφέρεται ότι «δεν μας έχει απασχολήσει υπόθεση με αγορά λογισμικού από τον δήμο Θεσσαλονίκης», παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Με βάση αυτή την απάντηση, είπε ότι «ήταν ψέματα» όσα δημοσίευσε κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία «ερευνάται από την ΥΠΕΕ νέο σκάνδαλο (πλαστά τιμολόγια) με αγορά λογισμικού αξίας εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο».

Αμέσως μετά το δημοσίευμα ο κ. Παπαγεωργόπουλος είχε δηλώσει ότι ο δήμος δεν παρήγγειλε και ούτε πλήρωσε λογισμικό. Σήμερα τόνισε ότι «η συνωμοσία αποκαλύφθηκε, η συκοφαντία κατέρρευσε, η πλεκτάνη φανερώθηκε» και κάλεσε την εφημερίδα να επανορθώσει.

Επιπλέον, έκανε λόγο για συμφέροντα, που προσπαθούν να τον σπιλώσουν και να κατακτήσουν ως «λάφυρο» τον δήμο Θεσσαλονίκης, γι΄ αυτό «καταφεύγουν στη λασπολογία, την ακατάσχετη συκοφαντία και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων». Στα συμφέροντα αυτά περιλαμβάνει και την κυβέρνηση, διότι, όπως είπε, είναι ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν παραδίδεται το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι έτοιμο εδώ κι έξι μήνες, όπως και το ότι δεν υπογράφεται έγκριση της Γ΄φάσης ανάπλασης της παραλίας.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα διαφημιστικά μπάνερ, τις αφίσες και τις διαφημιστικές πινακίδες, λέγοντας ότι έτσι θα αποδειχθεί ποιοι παρανομούν και ποιοι ανέχονται την παρανομία. Για τον δήμο Θεσσαλονίκης, είπε ότι έχει ξηλώσει παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω ύψους άνω των 10.000.000 ευρώ.

ZENITH