Skip to main content

Η ταινία δυο φοιτητών του ΑΠΘ θα προβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ

Η ταινία των φοιτητών του ΑΠΘ World War III απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας σε διεθνή Διαγωνισμό στο Λονδίνο και θα προβληθεί σήμερα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.
Στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή πουπραγματοποιείται σήμερα στην Κοπεγχάγη  θαπροβληθεί η ταινία με τίτλο «World War III» των φοιτητών του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αλεξανδράκη και Μενέλαου Παμπουκίδη. Η ταινία 60 δευτερολέπτων απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή Διαγωνισμό με τίτλο «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο!»που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου2009.

Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 ταινίες από χώρες από όλον τον κόσμο και μέρη που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Το ΑΠΘ εκπροσωπήθηκε από τους 22χρονους φοιτητές του τέταρτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου, Στέλιο Αλεξανδράκη και Μενέλαο Παμπουκίδη.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο βραβείο, καθώς οι δύο φοιτητές κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ενός λεπτού «Think. Act. Change.» (Σκέψου. Δράσε. Άλλαξε.) για το Περιβάλλον, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε από το E.P.P. (European People’s Party - διαδικτυακό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα τις Βρυξέλλες), στις 15/6/2009. Υπήρξαν 44 συμμετοχές νέων, με ηλικίες από 15 μέχρι 28 χρονών. Από την Ελλάδα υπήρξαν 2 συμμετοχές από 3 φοιτητές του ΑΠΘ που κατέκτησαν την πρώτη και τη δεύτερη θέση.

ZENITH