Skip to main content

Η τέφρα «ξαναχτυπά»

Τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ-Σίπχολ και του Ρότερνταμ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 07.00 έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος, εξαιτίας της συγκέντρωσης ηφαιστειακής τέφρας στον εναέριο χώρο της Ολλανδ
Τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ-Σίπχολ και του Ρότερνταμ θα παραμείνουν κλειστά σήμερα από τις 07.00 έως τις 15.00, ώρα Ελλάδος, εξαιτίας της συγκέντρωσης ηφαιστειακής τέφρας στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας, ανακοίνωσε η ολλανδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Άλλοι ολλανδικοί αερολιμένες δεν πρόκειται να επηρεασθούν από το μέτρο αυτό, καθώς όμως το Άμστερνταμ και το Ρότερνταμ είναι τα δύο κυριώτερα αεροδρόμια της χώρας, το κλείσιμό τους θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα εσωτερικά και εξωτερικά δρομολόγια, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το Άμστερνταμ-Σίπχολ είναι το τρίτο μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη και το πέμπτο από πλευράς επιβατικής κίνησης.

Κλειστά τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της Βρετανίας

Τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ της Βρετανίας έκλεισαν εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία που βρίσκεται πάνω από τη Βρετανία και δεν θα πραγματοποιούν πτήσεις μέχρι τις 09:00 ώρα Ελλάδος.

Το Eurocontrol ανακοίνωσε ότι κάποιες πτήσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν από τα δύο αεροδρόμια αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από την Κυριακή οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι η ηφαιστειακή τέφρα θα επεκταθεί πάνω από τη Βρετανία την Δευτέρα και την Τρίτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα με τις πτήσεις.

Αρκετές πτήσεις προς Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία έχουν ακυρωθεί από την Κυριακή, ενώ τα αεροδρόμια Μάντσεστερ,  Λίβερπουλ και Λιντς Μπράντφορντ άνοιξαν, καθώς ήρθαν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στα βόρεια.



ZENITH