Skip to main content

Η Ξάνθη το εμπόδιο του Ηρακλή στο δρόμο για τον τελικό

Το εμπόδιο της Skoda Ξάνθης καλείται να προσπεράσει ο Ηρακλής, στην προσπάθειά του να βρεθεί και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου, μετά το 1987. Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης, το έτερο ζευγάρι.

Αντιμέτωπος με τη Skoda Ξάνθης θα τεθεί ο Ηρακλής στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ. Το έτερο ζευγάρι στα ημιτελικά θα είναι αυτό του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την τύχη να κλείνει το μάτι στους πρωταθλητές.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:

Skoda Ξάνθη - Ηρακλής

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός

Οι αναμετρήσεις στους «4» είναι διπλές. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τη Μεγάλη Τετάρτη και Πέμπτη, 8 και 9 Απριλίου, και οι ρεβάνς για τις 29 και 30 του ίδιου μήνα. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 16 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Υπογραμμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε τελικό ήταν το 2012 κόντρα στον Ατρόμητο ενώ ο Ηρακλής έπαιξε το 1987 κόντρα στον ΟΦΗ, χάνοντας το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Skoda Ξάνθη φτάνει για μία ακόμα φορά την τελευταία δεκαετία σε ημιτελικά Κυπέλλου και ελπίζει αυτή τη αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Κυπέλλου. Στην προηγούμενη προσπάθειά της αποκλείστηκε από τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 26 κατακτήσεις ενώ ήταν και 12 φορές φιναλίστ. Ο Γηραιός, από την πλευρά του, έχει τον νικηφόρο τελικό του 1976 στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό ενώ έχει και 4 ακόμα παρουσίες σε τελικό, χωρίς, ωστόσο, να κατακτήσει το τρόπαιο.

 

ZENITH