Skip to main content

Η χώρα πρέπει να έχει ανοιχτές όλες τις δυνατότητες, λέει ο Ξυνίδης

Η χώρα θα πρέπει να έχει ανοιχτές όλες τις δυνατότητες επίλυσης των οικονομικών της προβλημάτων, περιλαμβανομένης και εκείνης του ΔΝΤ, τόνισε στη δευτερολογία του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου τ
Η χώρα θα πρέπει να έχει ανοιχτές όλες τις δυνατότητες επίλυσης των οικονομικών της προβλημάτων, περιλαμβανομένης και εκείνης του ΔΝΤ, τόνισε στη δευτερολογία του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου.

Υπογράμμισε δε ότι η προτίμηση και η επιδίωξη της χώρας είναι η λύση να υπάρξει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Ξυνίδης είπε ότι «είναι προφανές και έχει δηλωθεί σε κάθε στάση όλης αυτής της ιστορίας, ότι είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης» και πρόσθεσε ότι «σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση δεν έχει υπάρξει αυτή η πορεία και η χώρα έχει ανάγκες, θα πρέπει να μείνουν ζωντανά όλα τα πιθανά σενάρια».

Διότι, όπως εξήγησε, αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας, να έχει επιλογές και να επιλέξει αυτό που είναι υπέρ του συμφέροντός της.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στελεχών για καθυστερήσεις σχετικά με τη λήψη και εφαρμογή μέτρων, ο κ. Ξυνίδης παρέπεμψε στην «απάντηση» που έδωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ότι ουδείς μπορούσε να προβλέψει και την ακριβή κατάσταση της χώρας αλλά και πολύ περισσότερο όλη αυτή την εξέλιξη σε διεθνές επίπεδο με τις κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Αναφερθείς σε εσωτερικά ζητήματα του κόμματος, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το πεδίο είναι ανοιχτό σε όποιον θέλει να συνεισφέρει τις δυνάμεις του μέσα στο Κίνημα» .

Ο κ. Ξυνίδης τόνισε ότι δεν έχει «τίποτα προσωπικό» με τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο αλλά «ούτε και τίποτα πολιτικό» .

«Αρνούμαι ότι έδειξα έξοδο και ότι μίλησα προσωπικά», σημείωσε και τόνισε ότι τιμά τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Παναγιωτακόπουλου.

«Χτίζουμε μια Ελλάδα που δεν θα μας πληγώνει πια, φτιάχνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα μας εκφράζει περισσότερο», είπε ο κ. Ξυνίδης, ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του.

ZENITH