Skip to main content

Ίδια ποινή από το εφετείο για την υπεξαίρεση του πρώην λογιστή του ΙΜΧΑ

Με κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρώην λογιστής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Με κάθειρξη 5 ετών καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρώην λογιστής του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση. Από τον διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος προέκυψε ότι ο άλλοτε λογιστής του ΙΜΧΑ υπεξαίρεσε χρήματα και ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή με το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκασε την υπόθεση, τον Δεκέμβριο 2012, αποφασίζοντας να μη δώσει αναστολή έτσι ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή ο κατηγορούμενος. Ο τελευταίος έχει ήδη εκτίσει την ποινή του και έχει αποφυλακιστεί.

Από το Σεπτέμβριο του 2000 έως το Μάρτιο του 2005 που εκτελούσε και χρέη προϊσταμένου της Σχολής Βαλκανικών Γλωσσών και Ρωσικής του Ιδρύματος, κατηγορείται ότι έβαλε στην... τσέπη συνολικά 143.145 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονταν από την επιχορήγηση προς το ΙΜΧΑ για τα δίδακτρα των σπουδαστών και τις αγορές εκπαιδευτικού υλικού.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, υπεξαίρεσε και πάνω από δύο τόνους πετρέλαιο θέρμανσης που είχε παραγγείλει ο ίδιος για τις ανάγκες του Ιδρύματος. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση απομακρύνθηκε από τη θέση του και οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ZENITH