Skip to main content

Ιδιαίτερα μαθήματα από Καϊτετζίδη σε Γκιουλέκα

Η συνάντηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης στην Αθήνα με τον «κ.80%» και η σκληρή όσο και απρόβλεπτη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης.
Εντατικά «μαθήματα» ενόψει της διεκδίκησης της δημαρχίας Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει ο βουλευτής της Α’ περιφέρειας Κώστας Γκιουλέκας. Πρόσφατα συνέφαγε σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών με τον επί δωδεκαετία δήμαρχο Πανοράματος και εκ νέου υποψήφιο στον νέο διευρυμένο δήμο Χορτιάτη, Πανοράματος και Πυλαίας Ιγνάτιο Καϊτετζίδη. Προφανώς ο «κ. 80%» επιχειρούσε να μεταλαμπαδεύσει στον Κ. Γκιουλέκα στρατηγικές επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων, για την προσέλκυση ψηφοφόρων πέραν της στενής κομματικής βάσης.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι άλλο δήμος Πανοράματος και άλλο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η πολιτική βαρύτητα του κεντρικού δήμου της πόλης είναι πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου ο Κ. Γκιουλέκας, ως συστημικός υποψήφιος, πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με τη γενικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα δύο κόμματα εξουσίας. Έτσι, το παιχνίδι για τον Θεσσαλονικιό πολιτικό, την υποψηφιότητα του οποίου για τον δήμο είχε προαναγγείλει πρώτη η Voria.gr στις 3 Δεκεμβρίου του 2009, θα παιχτεί σε δύο επίπεδα: Πρώτον, στο κατά πόσο θα μπορέσει να αποστασιοποιηθεί από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο ψηφοδελτίου, και δεύτερον από το πόσο κομματικά χρωματισμένη θα είναι η υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ. Η μάχη αναμένεται σκληρή και απρόβλεπτη…

ZENITH