Skip to main content

Ιδιώνυμο η φοροδιαφυγή προτείνει ο Παπούλιας

Πρόταση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Πρόταση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας,κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα, ζήτησε επιτάχυνσηστην απονομή της δικαιοσύνης και πρότεινε την αυστηροποίηση τηςνομοθεσίας, ώστε να τιμωρούνται γρήγορα οι επίορκοι.

Επιπλέον, ζήτησε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την αλλαγή του νόμου περίευθύνης υπουργών, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα,καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά τους, την αλλαγή του«πόθεν έσχες» των βουλευτών, αλλά και του εκλογικού νόμου για τηναντιμετώπιση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ακόμη,τόνισε ότι «δεν πρέπει να γίνεται καμία εξαίρεση στους πολιτικούς απότους κανονισμούς που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες ούτε στα μικράούτε στα μεγάλα».

Παπανδρέου: Να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αδιαφάνειας

«Πριν αλλάξουμε την Ελλάδα, έπρεπε να τη σώσουμε», δήλωσε οπρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίουτων πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.«Διασφαλίσαμε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης καιπροστατεύσαμε την Ελλάδα και την οικονομία μας», τόνισε.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως κατά τηδιάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλες οι μεγάλες αλλαγές πουχρειάζεται η χώρα. «Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες σε φυσικόπλούτο και ανθρώπινο δυναμικό».

Στόχος της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «μία πιο δίκαιη και βιώσιμη οικονομία καινα αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα του χθες, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας. Ο μηχανισμός μάς δίνει τοναπαραίτητο χρόνο για όλες τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Παράλληλα δεν έλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στα κόμματα τηςΑριστεράς, τα οποία αρνήθηκαν να προσέλθουν στο Συμβούλιο. «Είναι κρίμαπου η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες», τόνισεχαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις Σαμαρά

Τις προτάσεις που κατέθεσε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών παρουσίασε ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από τη Ρηγίλλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως πρότεινε στον πρωθυπουργό την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη μείωση των βουλευτών σε 200, καθώς και τη σύσταση Αναθεωρητικής Βουλής, από την οποία θα ληφθούν αποφάσεις «για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ζήτησε την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του σχεδίου «Καλλικράτης», κάτι που ωστόσο, όπως δήλωσε, δεν έγινε δεκτό από τον κ. Παπανδρέου.

Ακόμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων και των ανέργων. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς πρότεινε την εξοικονόμηση περίπου 500 εκατ. ευρώ, μέσω των ισόποσων περικοπών από άλλες κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε απαραίτητα τα άμεσα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, καθώς και τη ρύθμιση μείωσης της γραφειοκρατίας.

Τέλος, υπογράμμισε πως είναι απαραίτητη η ελάχιστη συνεννόηση όλων των κομμάτων απέναντι στην κρίση, ενώ υπογράμμισε: «θα ζητήσω συνάντηση με τα κόμματα της Αριστεράς, έστω και διμερώς».

Καρατζαφέρης: «Η κρίση να γίνει ευκαιρία»

«Εάν υλοποιηθούν όσα συζητήθηκαν σήμερα, η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν όχι μόνο οικονομικά, αλλά και διάφορα άλλα θέματα.

Ερωτηθείς εάν ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, απάντησε πως «υπήρξε οικουμενική συνεννόηση».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, θα προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις σε λίγη ώρα από τη Ρηγίλλης.

ΚΚΕ: «Πανηγύρι η σύσκεψη των αρχηγών»

Πανηγύρι χαρακτηρίζει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το ΚΚΕ, με σημερινή του ανακοίνωση. «Αμέσως μετά το πανηγύρι που έστησαν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και τουΛΑΟΣ, κατακρεουργείται και ό,τι έχει απομείνει από το Ασφαλιστικό», τονίζεται.

ZENITH