Skip to main content

Ιδρύεται μόνιμο Γραφείο της τρόικας στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία του μόνιμου Γραφείου της τρόικας των ελεγκτών στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνθεση των μελών του έχει οριστικοποιηθεί και μάλιστα επικεφαλής της θα είναι
Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία του μόνιμου Γραφείου της τρόικας των ελεγκτών στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνθεση των μελών του έχει οριστικοποιηθεί και μάλιστα επικεφαλής της θα είναι ο κ. Τράα, για τον οποίο ο μύθος που τον συνοδεύει κάνει λόγο για έναν μάλλον δύσκολο άνθρωπο, με πολύ περίεργες απόψεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η οικονομική κρίση σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά στο Γραφείο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει μόνιμη τριμελή παρουσία. Εκτός του κ. Τράα, θα υπάρχει ένας Φιλανδός τεχνοκράτης και μια Γερμανίδα γραμματέας, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα συμπληρωθεί και από δύο ακόμα στελέχη από την Ελλάδα. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι το Γραφείο, τελικώς, δεν θα έχει την έδρα του στο υπουργείο Οικονομικών ή στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως αρχικώς πιστεύονταν, αλλά σε κάποιο τρίτο, ανεξάρτητο, κτίριο.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι αυτό, αλλά η δυναμική που θα αναπτύξει και οι στόχοι που θα εξυπηρετήσει.

ZENITH