Skip to main content

Ίδρυση δημόσιας ακτοπλοϊκής εταιρείας προανήγγειλε ο Δρίτσας

Είναι αναγκαία η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα και της κρατικής συμμετοχής σε πολλές εταιρείες στο χώρο των μεταφορών, είπε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ιδρύσει δημόσια ακτοπλοϊκής εταιρείας, καθώς θεωρούμε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν μπορούν να προσφέρουν, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

«Μια κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει το γενικότερο δημόσιο συμφέρον αλλά και να επενδύει σε δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικά σε αγορές και περιοχές όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία αδυνατεί ή αδιαφορεί να επενδύσει. Είναι αναγκαία η διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα και της κρατικής συμμετοχής σε πολλές εταιρείες στο χώρο των μεταφορών και του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δρίτσας εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν θα καταργηθεί το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ για τα θέματα ναυτεργασίας υπογράμμισε το υψηλό ποσοστό ανεργίας στα κατώτερα πληρώματα που πρέπει άμεσα να αποτελέσει προτεραιότητα αντιμετώπισης οποιασδήποτε μελλοντικής κυβέρνησης και υποσχέθηκε την ενδυνάμωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στα «περίεργα» funds που τοποθετούνται στη ναυτιλία και περιορίζουν τις ανταγωνιστικές δυνατότητες των παραδοσιακών πλοιοκτητών και τόνισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξει να παρέμβει στο ζήτημα αυτό.

ZENITH