Skip to main content

Ίδρυση περιφερειακού κέντρου καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος

Την ίδρυση περιφερειακού κέντρου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Κροατίας και της Σερβίας, προκειμένου να σφίξει ο κλοιός γύρω από τη συγκεκριμέν
Την ίδρυση περιφερειακού κέντρου για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Κροατίας, Τόμισλαβ Καραμάρκο, και της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τονίζοντας ότι, με τη νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων των δύο χωρών, θα σφίξει ο κλοιός γύρω από τη συγκεκριμένη μορφή εγκλήματος.

Οι δύο υπουργοί, σε συνάντηση στο Όσιεκ της Κροατίας, υπογράμμισαν ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα, θρησκείες ή εθνικότητες, αλλά μόνον το κέρδος.

Στόχος της συνεργασίας, που θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες, είναι να είμαστε ένα βήμα εμπρός από τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στην περιοχή, είπε ο κ. Καραμάρκο.

Η ίδρυση του περιφερειακού κέντρου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων των δύο χωρών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, σημειώνοντας ότι συμφωνήθηκε πως το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας ανέφερε ότι το περιφερειακό κέντρο θα λειτουργήσει ως χώρος συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και παρακολούθησης των οργανωμένων συμμοριών.

ZENITH