Skip to main content

«Ικανοποιημένη από τα μέτρα η τρόικα»

Ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.
Ικανοποιημένη φαίνεται να είναι η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, δήλωσε ενόψει της σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του μεικτού κλιμακίου στην Αθήνα τον Ιούνιο ο υπουργός σημείωσε ότι η τρόικα «φαίνεται να είναι ικανοποιημένη» με τα μέτρα και πρόσθεσε ότι «τον Ιούλιο είναι η περίοδος που λήγουν έντοκα γραμμάτια Δημοσίου και άρα θα ανανεωθούν».

Όσον αφορά στην πορεία του προϋπολογισμού ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι είναι σε σωστό δρόμο, καθώς τους  πρώτους πέντε μήνες του έτους, είχαμε μείωση του ελλείμματος που ξεπερνούσε το 40%.

Σημείωσε, δε, ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προχωρούν. «Μετά την ψήφιση του φορολογικού νόμου, κινούμαστε προς την ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και του νομοσχεδίου δημοσιονομικής ευθύνης τον Ιούνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση στο τραπέζι ότι όλοι χρειάζεται να προχωρήσουν σε δημοσιονομική εξυγίανση. «Έχουμε αγορές που δεν έχουν πειστεί προς το παρόν. Γνωρίζουμε επίσης ότι εκεί έξω υπάρχουν κερδοσκοπικές πιέσεις», ανέφερε.

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι χθες ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα του Eurogroup, ενώ δήλωσε ότι υπήρξε πολύ καλή αποδοχή και των νέων μέτρων που παρουσίασαν η Ισπανία και η Πορτογαλία, εκτιμώντας ότι γίνεται η απαραίτητη προσπάθεια.

ZENITH