Skip to main content

Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την επίσκεψη στο Βερολίνο

«Βρέθηκαν τα κοινά σημεία σύγκλισης και πως αποκαταστάθηκε δίαυλος επικοινωνιας» δήλωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για τη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμαν

«Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο για να θέσει τις ελληνικές θέσεις» δήλωσε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για τη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Όπως είπε, «βρέθηκαν τα κοινά σημεία σύγκλισης και πως αποκαταστάθηκε δίαυλος επικοινωνιας». «Η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από την επίσκεψη στη Γερμανία» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, σημειώνοντας πως στη συνάντηση συζητήθηκε το περίγραμμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων. Διευκρίνησε πως δεν έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για ιδιωτικοποιήσεις ή την ουσία των μεταρρυθμίσεων. Συζητήθηκαν επίσης το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και θέματα διαφθορας όπως το σκάνδαλο της Siemens.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε συνολικά σημαντική τη συνάντηση λέγοντας ότι από τον πρωθυπουργό τέθηκαν μια σειρά ζητημάτων. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στην Άγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα.

ZENITH