Skip to main content

Ικανοποίηση ΚΕΕ για επιστροφή και συμψηφισμό ΦΠΑ

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην επίσπευση του χρόνου επιστροφής του ΦΠΑ.
Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που αφορά στην επίσπευση του χρόνου επιστροφής του ΦΠΑ προς τους δικαιούχους επιχειρηματίες σε ποσοστό 90% για ποσά μέχρι 30.000 ευρώ.

«Η ΚΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη μεταστροφή - έστω και μερική - της στάσης του υπουργείου και την ανταπόκρισή του σε ένα καθολικό αίτημα της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας», αναφέρει η ΚΕΕ. Παράλληλα, επισημαίνει πως η δυνατότητα συμψηφισμού - και σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης - του οφειλόμενου φόρου με τον δικαιούμενο προς επιστροφή, όταν υπάρχει βέβαιη και εκκαθαρισμένη απαίτηση από επιστροφές φόρων από το Δημόσιο αποτελεί σημαντική βοήθεια και ένεση ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις

«Είναι προφανές ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει φέρει τις επιχειρήσεις σε πολύ δύσκολη θέση και κάθε κίνηση υποστήριξής τους χρήζει αναγνώρισης και ανάδειξης. Αναμένουμε κι άλλες τέτοιες κινήσεις καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος δοκιμάζεται σκληρά, μαζί με το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας», δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Γ. Κασιμάτης.

ZENITH