Skip to main content

Ικανοποίηση Munich Re για την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο εξέφρασε ικανοποίηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η
Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο, της γερμανικής Munich Re, εξέφρασε ικανοποίηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Die Welt που κυκλοφορεί αύριο, Δευτέρα.

«Η διάσωση της Ελλάδας ήταν μια απολύτως ορθή απόφαση», τόνισε ο Νικολάους φον Μπόμχαρντ. «Αν επιθυμούμε να διατηρηθεί η σταθερότητα του ευρώ ως κοινού νομίσματος, δεν πρέπει να αγνοήσουμε» (το πρόβλημα), πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου που έχει επενδύσει σχεδόν δύο δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τον Μπόμχαρντ, «μια νομισματική ένωση χρειάζεται περισσότερα από ένα κοινό νόμισμα. Η οικονομική πολιτική πρέπει να είναι περισσότερο εναρμονισμένη», προκειμένου να εμποδίσει στο μέλλον άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με εκείνης της Ελλάδας που αντιμετωπίζει δημοσιονομική κρίση αρκετούς μήνες τώρα, επισήμανε.

ZENITH