Skip to main content

Ημέρα ορόσημο για τους επαγγελματίες της Πιερίας

Oρόσημο η σημερινή ημέρα για τους επαγγελματίες της Πιερίας, καθώς παράλληλα με τα εγκαίνια με του νέου χώρου της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πρύτανη τ
Oρόσημο αποτελεί η σημερινή ημέρα για τους επαγγελματίες της Πιερίας, καθώς παράλληλα με τα εγκαίνια με του νέου χώρου της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλία Κουσκουβέλη, και του προέδρου του ΕΒΕΠ, Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

Το μνημόνιο προβλέπει στο πλαίσιο λειτουργίας της σχολής, την υλοποίηση σεμιναρίων σε συνεργασία με το πανεπιστημιακό ίδρυμα, τα οποία ως στόχο έχουν την πλήρη κατάρτιση του επαγγελματία, σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενων συνθηκών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά αντικείμενα του ΠΑΜΑΚ αναφέρονται στην οικονομία, διοίκηση και γενικότερα στην επιχειρηματική δράση.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στη Voria.gr δεν έκρυψε τη χαρά του τονίζοντας ότι «το ΕΒΕΠ πλέον θέτει πιο ψηλά τον πήχη για την καλύτερη κατάρτιση και εκπαίδευση του επαγγελματία, μέσω της δια βίου μάθησης, ενώ επόμενος στόχος μας είναι η Σχολή να γίνει ΚΕΚ. Εξάλλου, το ΕΒΕΠ αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις για τον επαγγελματία, με έμφαση στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του νομού».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, τόνισε ότι με την υπογραφή του μνημονίου προσδίδεται κύρος στα σεμινάρια, ενώ διατηρούνται και οι προϋπάρχουσες συνεργασίες με το Παράρτημα του Α-ΤΕΙ στην Κατερίνη και το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο κ. Κουσκουβέλης σημείωσε ότι νιώθει μεγάλη τιμή για την πρωτοβουλία που πραγματοποιείται από τους δύο φορείς, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω συνεργασία στηρίζεται στην αμοιβαιότητα. Σχετικά με τα αποτελέσματα των σεμιναρίων, υποστήριξε πως η επιτυχία τους θα κριθεί από την ίδια την αγορά, μέσω των επαγγελματιών που θα συμμετάσχουν.

Ανταπόδοση του έργου που επιτελούν οι επιχειρηματίες στην κοινωνία και στην πανεπιστημιακή κοινότητα χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο φορέων ο Αντιπρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Δημήτρης Σουμπενιώτης, ενώ από μέρους του ο δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης τόνισε ότι όλοι οι τοπικοί φορείς θα στηρίξουν το νέο εγχείρημα, αναμένοντας ποιοτικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στο νέο χώρο, το ΕΒΕΠ προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του χώρου που παλαιότερα στεγάζονταν τα γραφεία του. Η νέα Σχολή είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό εργαστήρι εξοπλισμένο με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τη λειτουργία του σύμφωνα με τα πιο εξελιγμένα πρότυπα. Εκτός από αίθουσες σεμιναρίων, στο χώρο υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο διαδίκτυο, επιχειρηματική βιβλιοθήκη και σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

ZENITH