Skip to main content

Ημέρα προσφορών στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης σήμερα, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Γιορτή των Αγγέλων».
του Δημήτρη Τσάκωνα
tsakonas@voria.gr

Προσφορές
στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης σήμερα, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Γιορτή των Αγγέλων».

Στους καταναλωτές θα προσφέρονται ειδικές τιμές με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης. Όπως λένε οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, ο Νοέμβριος ήταν τραγικός μήνας για τον τζίρο των επιχειρήσεων. «Είναι ένα κίνητρο για τον καταναλωτή.  Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί θετικά», σημειώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Χατζαρίδης.

Στην πρωτοβουλία αυτή του Εμπορικού Συλλόγου έχουν ανταποκριθεί 300 επιχειρήσεις της πόλης. Όπως αναφέρει ο κ. Χατζαρίδης η κίνηση αυτή είναι προαιρετική και μπορούν να συμμετάσχουν και καταστήματα που δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα φωταγωγήσει το ύψους 24 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή των Αγγέλων».

«Η αγορά χρειάζεται χρήματα, όχι χρόνο»

Κατά της πρότασης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) για λειτουργία των καταστημάτων μία επιπλέον Κυριακή στις 13 Δεκεμβρίου, εκτός από την καθιερωμένη λειτουργία τους στις 20 του μήνα τάσσεται ο  Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

«Είναι ένα πάγιο και παλαιό αίτημα του ΣΕΛΠΕ. Τον εμπορικό κόσμο εκπροσωπεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε λειτουργία την Κυριακή. Στην ουσία, σε μια περίοδο χαμηλής κατανάλωσης, το να δημιουργήσουμε μέρες υψηλότερου κόστους, δεν βοηθάει κανέναν. Θα πρέπει να είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι αυτό που λείπει από τον καταναλωτή, αυτό που λείπει από την αγορά είναι ο χρόνος. Η αγορά έχει ανάγκη από χρήματα, δεν έχει ανάγκη από επιπλέον χρόνο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζαρίδης.

ZENITH