Skip to main content

Ημερίδα για το σχολείο στην ψηφιακή εποχή

Οι εμπειρίες και οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στο σχολείο θα βρεθούν στο επίκεντρο της 3ης ημερίδας με θέμα το σχολείο στην ψηφιακή εποχή, την οποία διοργανώνει

Οι εμπειρίες και οι απόψεις των εκπαιδευτικών για τις εφαρμογές των  νέων τεχνολογιών στο σχολείο θα βρεθούν στο επίκεντρο της 3ης ημερίδας με θέμα  «Το Σχολείο στην Ψηφιακή Εποχή: Δράσεις – Καινοτοµίες – Δια Βίου Μάθηση», η οποία διοργανώνεται το Σάββατο 14 Μαρτίου από το Αριστοτέλειο Κολέγιο σε συνεργασία µε τη Microsoft Hellas και µε την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διδασκαλία με τη χρήση φορητών συσκευών εφαρμόστηκε πιλοτικά στο Αριστοτέλειο Κολέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου αξιοποιούνται και άλλα βοηθητικά εργαλεία στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, όπως οι πίνακες αφής και η ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης e-learning.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν ζητήματα, όπως η διδασκαλία µε tablets, η περαιτέρω αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων και η πλατφόρµα e-learning, ενώ οι διοργανωτές φιλοδοξούν να εγκαινιάσουν έναν ανοιχτό και δηµιουργικό διάλογο µε τα υπόλοιπα µέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά µε τους τρόπους µέτρησης και βελτίωσης της αποτελεσµατικότητας του εκπαιδευτικού µέσω της δια βίου µάθησης, όπως ανέφερε η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Κολλεγίου, Άννα Ζουρνά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στις 9.30 π.μ., στις  εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου του Αριστοτελείου Κολεγίου, στο Πανόραμα(Κέννεντυ 50). θα μιλήσουν πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές και σύµβουλοι εταιρειών και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνολογικών εφαρµογών στην εκπαίδευση. Μεταξύ των εισηγητών είναι και ο αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής του Τμήματος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δημήτρης Βλαχόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Μία νέα προοπτική για την εκπαίδευση, επιμόρφωση και κατάρτιση ενηλίκων».

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται ότι το ψηφιακό σχολείο εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο πριν από μία οκταετία αποτελώντας μία καινοτόμα εφαρμογή στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-aristotelio υπάρχει μόνιμη καθημερινή επικοινωνία μαθητών και γονέων με τους διδάσκοντες. Μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου ο μαθητής έχει πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή στην ύλη του μαθήματος, στα καθήκοντα, στα φυλλάδια και στις εργασίες, ενώ μπορεί να λύνει πλήθος ασκήσεων και να συμμετέχει σε on line διαγωνίσματα. Και όλα αυτά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς μαθητές και καθηγητές όλων των τάξεων του Αριστοτελείου Κολλεγίου έχουν προσωπικούς κωδικούς και επικοινωνούν καθημερινά μεταξύ τους, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι πίνακες αφής μέσα στην τάξη καθιστούν το μάθημα κατανοητό και διασκεδαστικό κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών.

Image
Ημερίδα για το σχολείο στην ψηφιακή εποχή

ZENITH