Skip to main content

Ημερίδες για νέες καλλιέργειες στη Δράμα

Στην ενημέρωση των νέων αγροτών, προκειμένου να στραφούν σε νέες και πιο αποδοτικές καλλιέργειες, στοχεύει σειρά ημερίδων που διοργανώνεται από τις 18/1 σε επτά σημεία του νομού Δράμας.
Μία σειρά ημερίδων συνδιοργανώνουν από τα μέσα του μήνα στο νομό Δράμας ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας) και ο Σύλλογος Νέων Αγροτών Δράμας, με σκοπό την ενημέρωση των νέων –κυρίως- αγροτών για τις καινούργιες καλλιέργειες και την αναδιάρθρωση της φυτικής παραγωγής στην περιοχή.
Ειδικότερα, οι αγρότες θα ενημερωθούν τόσο για ενεργειακές καλλιέργειες όσο και για άλλες (πιο αποδοτικές από τις σημερινές παραδοσιακές: βαμβάκι, καπνός, σιτηρά, τεύτλα κ.α.) όπως οι ροδιές, οι κρανιές και η τρούφα.
Οι ημερίδες (με ώρα έναρξης τις 10πμ) θα φιλοξενηθούν στη Δράμα και σε έξι ακόμα κομβικά αγροτικά σημεία του νομού:
Για τις ενεργειακές καλλιέργειες (Τεχνική Καλλιέργειας ηλίανθου και ελαιοκράμβης - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Νομοθετικό πλαίσιο – Οικονομικά αποτελέσματα) οι ημερίδες θα γίνουν στην Προσοτσάνη (18/1), το Φωτολίβος (19/1), το Καλαμπάκι (21/1), το Δοξάτο (25/1), το Νικηφόρο (26/1), τον Άγιο Αθανάσιο (27/1) και τη Δράμα (28/1).
Για τις καλλιέργειες ροδιάς (Τεχνική καλλιέργειας ροδιάς - Πορεία καλλιέργειας στην Ελλάδα και στο νομό Δράμας – Οικονομικά αποτελέσματα – Προοπτικές) η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου στη Δράμα, ενώ ο κύκλος της πρώτης αυτής ενημερωτικής φάσης θα κλείσει και πάλι στη Δράμα (18/2) με ημερίδα για τις νέες αποδοτικές καλλιέργειες (για ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας) τρούφας και κρανιάς.

ZENITH