Skip to main content

Ιωαννίδης: Οι ομάδες δεν είναι έργο ενός...

Το όνομά του Γιάννη Ιωαννίδη κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε σενάρια περί εμπλοκής του στα κοινά της ΚΑΕ Άρης και ο ίδιος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Το όνομά του Γιάννη Ιωαννίδη κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα σε σενάρια περί εμπλοκής του στα κοινά της ΚΑΕ Άρης και ο ίδιος άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.
Αφήνοντας πίσω του (προς το παρόν τουλάχιστον) την πολιτική σκηνή, στην οποία επέλεξε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, ο Γιάννης Ιωαννίδης φημολογείται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα της... καρδιάς του, όχι πλέον ως «καπετάνιος» από τον πάγκο, αλλά έχοντας ηγετικό πρόσταγμα σε διοικητικό επίπεδο.

Φέρεται πως προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω του επιφανείς οικονομικά παράγοντες, με τη συνδρομή των οποίων θα καταστεί εφικτό να αντιμετωπίσει ο Αρης τα πολλά οικονομικά προβλήματά του και θα θωρακιστεί κατάλληλα, ώστε να γίνει αγωνιστικά ανταγωνιστικός στο μέγιστο βαθμό. Την απάντηση στη σεναριολογία την έδωσε ο ίδιος μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανέφερε αρχικά: «Θα δούμε τι θα γίνει με τον Αρη. Δε μου αρέσει να μιλώ. Μου αρέσει συγκεκριμένα αυτό που πιστεύω να το λέω. Ο Αρης είναι ένα αυτοκίνητο Ρολς Ρόις. Τον Νίκι Λάουντα (σ.σ. Αυστριακός, άλλοτε πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα), φώναξαν για να το οδηγήσει και είπε ότι δεν μπορεί, γιατί δεν έχει βενζίνη... Άρα, έχει ορισμένα προβλήματα ο Αρης. Χρωστάει, τον έχουν εξαθλιώσει όσοι ήταν προηγουμένως. Γι’ αυτό όταν έχει 200-300.000 ευρώ μπάτζετ και χρωστάει 500.000 ευρώ και κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνει με το άρθρο 99, είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορεί ο Αρης να δίνει του κόσμου τους παίκτες για να μπορεί να πληρώνει. Το τι λέει ο καθένας για μένα δε με ενδιαφέρει!».

Ερωτηθείς για το αν έχει διάθεση να εμπλακεί διοικητικά με την ΚΑΕ, εξήγησε με έμφαση πως: «Οι ομάδες γίνονται από ομάδες ανθρώπων. Δεν είναι ενός ανθρώπου έργο. Θα δούμε…».

Για το αν έχει βρει «συμπαίκτες» που θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά στις όποιες σκέψεις έχει για την εταιρεία, τόνισε: «Όποιος το επιθυμεί, λέει ότι μπορεί και θέλει να ασχοληθεί. Εγώ να ψάξω να βρω τι, χρυσάφι; Να πάω στην Αμερική να γίνω χρυσοθήρας;».

Ευκαιρίας δοθείσης, εστίασε ακόμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, σχολιάζοντας πως: «Είναι αδύναμο, γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες ομάδων. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα χάσουν παιχνίδια από τους υπόλοιπους. Ο Αρης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που έχουν φιλάθλους, πρέπει να δυναμώσουν. Ετσι όπως είναι η κατάσταση, δεν έχει νόημα. Με τα δύσκολα παιχνίδια καταξιώνεσαι, όταν είναι «φτωχό» το πρωτάθλημα δεν μπορεί να βελτιωθεί μια ομάδα ή ένας παίκτης που είναι σε υψηλότερο επίπεδο από τους υπόλοιπους».

Σε ό,τι αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην Α1, που διεκδικούν δυναμικά ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και η ΑΕΚ, εκτίμησε ότι: «Η μάχη ανάμεσα στους τρεις θα είναι δύσκολη, όλα είναι ανοικτά».

ZENITH