Skip to main content

Ιράκ: Σταμάτησαν οι προετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές

Η εκλογική επιτροπή του Ιράκ έχει σταματήσει τις προετοιμασίες για τις εκλογές του Ιανουαρίου μετά το βέτο που άσκησε σε ένα άρθρο του εκλογικού νόμου ο αντιπρόεδρος του Ιράκ.
Η εκλογική επιτροπή του Ιράκ έχει σταματήσει τις προετοιμασίες για τις εκλογές του Ιανουαρίου μετά το βέτο που άσκησε σε ένα άρθρο του εκλογικού νόμου ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, όπως δήλωσε σήμερα ένας εκλογικός αξιωματούχος.

«Εξαιτίας του βέτο αποφασίσαμε να σταματήσουμε όλες τις δραστηριότητες και τις εργασίες περιμένοντας τον τελικό νόμο με προεδρικό διάταγμα που θα καθορίζει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερ ο Χαμντίγια αλ Χουσάινι.

Ο σουνίτης αντιπρόεδρος του Ιράκ Τάρεκ αλ-Χασεμί ανακοίνωσε σήμερα ότι άσκησε βέτο σε ένα άρθρο του εκλογικού νόμου, επειδή δεν έδινε έδρες στους εκτοπισμένους Ιρακινούς, γεγονός που δημιούργησε νέες αμφιβολίες για τα σχέδια διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών τον Ιανουάριο.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση των εκλογών, που σχεδιάζεται να γίνουν μεταξύ 18 και 23 Ιανουαρίου, θα μπορούσε να επηρεάσει τα σχέδια των Αμερικανών να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ τον επόμενο χρόνο ενόψει της πλήρης αποχώρησης των στρατευμάτων τους στο τέλος του 2011.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH