Skip to main content

Ηρεμία στη Fed για την ελληνική οικονομική κρίση

Καθησυχαστικά είναι τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η ελληνική κρίση χρέους στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Καθησυχαστικά είναι τα στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η ελληνική κρίση χρέους στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Να θυμίσουμε ότι από τις αρχές του έτους στελέχη του Λευκού Οίκου έχουν δηλώσει κατά επανάληψη ότι ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην κρίση χρέους στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, γεγονός που αποτύπωνε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις.

Πάντως ο Τζέιμς Μπούλαρντ, στέλεχος της διοίκησης της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), υποβάθμισε την απειλή που αντιπροσωπεύει η ελληνική κρίση για την παγκόσμια οικονομία. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτή η νέα απειλή για την παγκόσμια ανάκαμψη πιθανότατα να μην μετατραπεί σε μία παγκόσμια ύφεση- σοκ», δήλωσε ο κ. Μπούλαρντ, σε ομιλία του στο Λονδίνο. «Αρχικά επειδή πρόκειται για ζήτημα χρέους ενός κράτους και είχαμε κρίσεις χρέους εδώ και πολλά χρόνια», πρόσθεσε ο κ. Μπούλαρντ.

«Υπάρχουν λίγοι λόγοι για να πιστεύουμε ότι γεγονότα όπως αυτά από μόνα τους έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν παγκόσμια ύφεση», ανέφερε ακόμη το στέλεχος της Fed. «Φυσικά, είναι πάντα δυνατό ΄αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά΄, και μπορεί αυτό να συμβεί, αλλά θα ήταν ασυνήθιστο δεδομένων των ιστορικών γεγονότων», τόνισε ο Τζέιμς Μπούλαρντ.

ZENITH