Skip to main content

Ισόβια για την εκτέλεση στον... κόσμο της πορνείας

Ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία και τριετή φυλάκιση παράβαση του νόμου περί όπλων σ' έναν Αλβανό που εκτέλεσε έναν συμπατριώτη του ξεκαθαρίζοντας διαφορές τους, για την προαγωγή στην πορνεία μιας νεαρή

του Μάρκου Γεωργίου

Ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία και τριετή φυλάκιση παράβαση του νόμου περί όπλων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν Αλβανό που εκτέλεσε έναν  συμπατριώτη του ξεκαθαρίζοντας διαφορές τους, για την προαγωγή στην πορνεία μιας νεαρής Ρουμάνας.

Ο δράστης είναι κατηγορούμενος και για άλλες ανθρωποκτονίες και κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα ενώ δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μεταχθεί για τη δίκη και δικάστηκε ωσει παρών, χωρίς δικηγόρο.  Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

"Την έψαχνε γιατί την αγαπούσε . Ήταν εκδιδόμενη, δηλωμένη. Η κοπέλα είχε μαζέψει λεφτά για να φύγει στη Ρουμανία. Έπαιρνε 100 ευρώ την ημέρα αλλά δεν ξέρω αν έπαιρνε ποσοστό ο Βαγγέλης (κατηγορούμενος)" κατέθεσε ένας μάρτυρας- γνώστης της κατάστασης.

"Διέπραξε ανθρωποκτονία με εκτέλεση, με πυροβολισμό εξ επαφής στο κεφάλι. Διακατεχόταν από αισθήματα εκδίκησης επειδή το θύμα του πήρε την εκμετάλλευση της γυναίκας, συνεχίζοντας να την εκδίδει" επισήμανε η εισαγγελέας της έδρας , προτείνοντας  την   ενοχή του κατηγορουμένου, προς το δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Απρίλιο 2010, ο 27χρονος (τότε) κατηγορούμενος, με τη βοήθεια συνεργών του, επιβίβασε  τον 25χρονο συμπατριώτης του  σε αυτοκίνητο, μεταφέροντας τον  από τη Θεσσαλονίκη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Ο παθών  βρέθηκε νεκρός, με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε δάσος της περιοχής.

ZENITH