Skip to main content

«Ίσως χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η χώρα μας να ζητήσει την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, «εάν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος,
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η χώρα μας να ζητήσει την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, «εάν οι κερδοσκόποι δεν ανταποκριθούν στις εξελίξεις», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios.

Επιπλέον, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ελλάδα, με το έλλειμμα και τα spread, είναι δυνατόν να επεκταθούν και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Jornal de Negocios ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαπίστωσε ότι η Πορτογαλία δεν μπορεί να τηρεί στάση ουδετερότητας απέναντι στο ζήτημα της ευρωπαϊκής βοήθειας για κράτη - μέλη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Είστε τα επόμενα θύματα... Ελπίζω να μην συμβεί αυτό και η ενότητα να υπερισχύσει και να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την κλιμάκωση (με το κόστος δανεισμού). Αλλά εάν αυτό δεν συμβεί, το επόμενο πιθανό θύμα είναι η Πορτογαλία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επιπλέον, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος την κατηγόρησε εκ νέου κάνοντας λόγο για «ρατσιστική προσέγγιση».

«Κάποιες χώρες, όπως η Γερμανία, αντιμετωπίζουν με μια ηθική διάσταση το πρόβλημά μας. Οι Έλληνες έχουν προβλήματα. Γιατί έχουν προβλήματα; Επειδή δεν εργάζονται αρκετά. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή έχουν καλό κλίμα, μουσική και ποτό και δεν είναι σοβαροί όπως οι Γερμανοί. Αυτό είναι γελοίο. Αυτή είναι μια ηθικοπλαστική, ρατσιτική προσέγγιση,που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η παραγωγικότητα στηβιομηχανία έχει αυξηθεί κατά 15%, στον αγροτικό τομέα η αύξηση είναιμεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωζώνη. Πού είναι οι τεμπέληδες Έλληνες; », ανέφερε ο κ. Πάγκαλος.

ZENITH