Skip to main content

Ιστορικό υψηλό για τους συνδρομητές της Nova

Στα 379 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Forthnet για το 12μηνο του 2014, με την εταιρεία να καταγράφει ιστορικό ρεκόρ σε συνδρομητές Nova 3Play και Nova.

Στα 379 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Forthnet για το 12μηνο του 2014, μειωμέμος κατά 2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, η οποία αποδίδει τη μικρή πτώση του τζίρου της στη μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του 12μηνου του 2014 ανήλθαν στα 60,0 εκατ., έναντι 64,6 εκατ. το 2013, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών και της αυξημένης εισροής συνδρομητών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ιστορικό υψηλό σε συνδρομητές Nova 3Play με ετήσια αύξηση 27,4%, στους 363.549, καθώς και ιστορικό υψηλό σε συνδρομητές Nova με ετήσια αύξηση 12,1%, στους 507.261, ενώ οι συνολικές συνδρομές αυξήθηκαν κατά 8,6%, στα 1.178.427.

"Παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, το οποίο οδήγησε στη συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του κλάδου, η στρατηγική μας συνέβαλε στη σταθεροποίηση των εσόδων της εταιρείας και στην αύξηση της συνδρομητικής βάσης στις βασικές κατηγορίες υπηρεσιών", αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος και προσθέτει: "Ειδικότερα, η συνδρομητική βάση παρουσίασε μία σταθερή αύξηση, κυρίως λόγω της απήχησης της υπηρεσίας Nova 3Play, παρά τον έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών. Η στρατηγική μας για τα επόμενα τρίμηνα, θα είναι η συνέχιση της ανάπτυξης καινοτόμων προτάσεων και υπηρεσιών που μας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό, καθώς και η περαιτέρω προσαρμογή του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς".

ZENITH