Skip to main content

Ισχυρές σεισμικές συγκλονίζουν στα Νησιά του Σολομώντα

Περίπου 1000 κάτοικοι της περιοχής έμειναν άστεγοι μετά από σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, που συνοδεύτηκε από τσουνάμι. Από τον σεισμό τα κύματα έφθασαν σε ορισμένες περιοχές τα δυό
Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6,8 και 6,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αντίστοιχα συγκλόνισαν τα Νησιά του Σολομώντα, στον Νότιο Ειρηνικό, σήμερα, αλλά δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, ανακοινώθηκε από σεισμολόγους και το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν ζημιές. Οι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγα δευτερόλεπτα πριν από τις 14:15 ώρα Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, συνοδευόμενος από τσουνάμι,που άφησε άστεγους περίπου χίλιους κατοίκους. Από τον χθεσινό σεισμό τα κύματα έφθασαν σε ορισμένες περιοχές τα δυόμισι μέτρα.

Οι σημερινές δονήσεις σημειώθηκαν,περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού Γκίζο των Νησιών του Σολομώντα και σε βάθος μεταξύ 35 και 70 χιλιομέτρων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

ZENITH