Skip to main content

J&P-ΑΒΑΞ: Ενδεχόμενος τερματισμός σύμβασης έργου στην Πολωνία

Με τερματισμό εξαιτίας των καθυστερήσεων απειλείται η σύμβαση της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει η J&P ΑΒΑΞ για την κατασκευή του σταδίου Wroclaw στην Πολωνία.
Η J&P-ΑΒΑΞ προέβη σε επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων, τα οποία ανέφεραν ότι ο κύριος του έργου «Wroclaw 2012», στην Πολωνία, προτίθεται να τερματίσει την εκτέλεση της σύμβασης με την κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η εταιρία, λόγω καθυστερήσεων.

Ειδικότερα, η εταιρία συμμετέχει με ποσοστό 48,52% στην κοινοπραξία η οποία υπέγραψε την 14 Απριλίου 2009 σύμβαση συνολικού ύψους 142,9 εκατ.ευρώ και προθεσμίας 21 μηνών για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού σταδίου του Wroclaw, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 30 Δεκεμβρίου 2009, ο κύριος του Έργου απέστειλε στα μέλη της κατασκευάστριας κοινοπραξίας επιστολή, με την οποία γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τερματίσει την υπογραφείσα σύμβαση. Ο κύριος του έργου επικαλείται καθυστέρηση στην πορεία της κατασκευής έναντι του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος εργασιών, η οποία κατά την εκτίμησή του θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη παράδοση του σταδίου για τη διοργάνωση.

Όπως διευκρινίζεται, η κατασκευάστρια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η J&P-ΑΒΑΞ, δεν συμφωνεί με την πρόθεση αυτή του κυρίου του έργου, καθώς οι σημειωθείσες καθυστερήσεις στην εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος είναι συνήθεις, ειδικά στην αρχή τέτοιας κλίμακας και μεγέθους έργων.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κατασκευάστρια κοινοπραξία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον κύριο του έργου, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκτέλεση της σύμβασης, η οποία έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις αρχές του 2011. Ακόμα, παρέχει ισχυρές εγγυήσεις εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

ZENITH