Skip to main content

JP Morgan: Αντιμέτωπη με σημαντική πίεση στα οικονομικά η Ελλάδα

Για πολύ χαμηλή πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κάνει λόγο η JPMorgan, σε έκθεσή της, σημειώνοντας πως η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και η διαπραγμάτευση ενός νέου,

Για πολύ χαμηλή πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κάνει λόγο η JPMorgan, σε έκθεσή της, σημειώνοντας πως η παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης και η διαπραγμάτευση ενός νέου, θα είναι δύσκολες.

«Ωστόσο, παραμένουμε πεπεισμένοι πως θα επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα», αναφέρουν οι αναλυτές, λέγοντας πως οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας έχουν ενισχύσει αυτή την άποψη.

Ο οίκος παραδέχεται πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πίεση στα δημόσια οικονομικά: η οικονομία παραπαίει και ενδέχεται να επιστρέψει σε ύφεση, τα φορολογικά έσοδα έχουν σημειώσει ραγδαία συρρίκνωση, ενώ το ισοζύγιο ενδέχεται να είναι πάλι ελλειμματικό.

Ο οίκος λέει πως υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, όπως η αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων που γίνονται δεκτά ως εγγύηση στην αναχρηματοδότηση της ΕΚΤ.

 

ZENITH