Skip to main content

Καβγάς Καμμένου-Θεοδωράκη στη Βουλή(vid)

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στους προέδρους του Ποταμιού και των ΑΝΕΛ. Διαιτητής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με ειρωνικά σχόλια.

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρωταγωνιστές ήταν ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Στη διαμάχη παρενέβη και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα ειρωνικά σχόλια της οποίας προκάλεσαν την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε επί προσωπικού στον επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος ζήτησε να απαντήσει.

Η πρόεδρος της Βουλής τον ρώτησε: «Θέλετε να απαντήσετε για αυτό που είπε; Δεν πρόλαβα καν να σας δω να μπαίνετε στην αίθουσα». Σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός, φώναξε πως «και οι τοίχοι έχουν αυτιά», για να πει η κα Κωνσταντοπούλου: «Άρα ο κ. Ψαριανός αυτοπροσδιορίζεται ως τοίχος».

Το παραπάνω σχόλιο της προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος αφού τη ρώτησε «τελειώσατε τα ευφυολογήματα ή έχετε κι άλλο ανέκδοτο να μας το πείτε;», εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Καμμένου: «Δεν είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν ζούμε όλοι από τα λεφτά των πατεράδων μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δούλεψαν στη ζωή τους και αναγκάστηκαν να δουλέψουν σε πολλά μαγαζιά, είτε ήταν το ''Βήμα'', η ΕΡΤ, η ''Ελευθεροτυπία'' ή ο ''902''. Είμαστε υπερήφανοι για τα όσα έχουμε κάνει με τα δικά μας χέρια και δεν έχουμε υπάρξει υπάλληλοι του πολιτικού συστήματος. Πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι τη διάθεση ανθρώπων να μπουν στην πολιτική για να προσφέρουν, να αφήσουν αυτά που κέρδιζαν και να προσφέρουν. Είναι δύσκολο να το κατανοήσουν κάποιοι που έχουν υπάρξει απλώς ως υπηρέτες στο πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Στα παραπάνω απάντησε ο κ. Καμμένος λέγοντας: «Σας λέω ότι κι εγώ δούλεψα επί πολλά χρόνια. Κι αν λέτε για την περιουσία του πατέρα μου, δούλεψε κι αυτός και πλήρωνε φόρους κανονικά. Αλλά 20.000 ευρώ την εκπομπή δεν έπαιρνε, ούτε έπαιρναν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ που κάποιοι τους πέταξαν στο δρόμο. Εργάζονταν με 700 ευρώ και βρέθηκαν απολυμένοι γιατί κάποιοι σαν κι εσάς έπαιρναν την μερίδα του λέοντος».

ZENITH