Skip to main content

Και αλλοεθνείς μαθητές δικαιούνται το κουπόνι υπολογιστή

Διευκρινιστική εγκύκλιο για την επιδότηση της αγοράς των μαθητικών ηλεκτρονικών υπολογιστών εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Καθορίζει τα δικαιολογητικά σχετικά με γονείς αλλοεθνώ
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με σχετική εγκύκλιο του διευκρινίζει οι παλιννοστούντες, ομογενείς, καθώς και οι πολίτες προερχόμενοι από Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα παραλαμβάνουν το κουπόνι επιδότησης της τιμής ηλεκτρονικού υπολογιστή, εφόσον γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του κηδεμόνα με την επίδειξη Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς ή ισοδύναμου εγγράφου στην περίπτωση που δεν υποχρεούνται να έχουν Αστυνομική Ταυτότητα.

Αντιστοίχως, για τους κηδεμόνες αλλοδαπών μαθητών ή τους ίδιους αν είναι ενήλικες, οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής ή εκκρεμεί η έκδοσή της, καθώς και για τους αιτούντες άσυλο ή τους προερχόμενους από περιοχές όπου επικρατεί έκρυθμη κατάσταση, θα γίνεται η παραλαβή των Επιστολών-Κουπονιών, εφόσον δηλώνεται, με Υπεύθυνη Δήλωση του άρ. 8 του Ν. 1599/1986, ότι ο υπογράφων/ουσα είναι ο κηδεμόνας του μαθητή.

Η δήλωση θα υποβάλλεται στο διευθυντή του σχολείου ώστε να γίνεται αντιπαραβολή με τα στοιχεία του κηδεμόνα που έχουν καταχωρηθεί στα ατομικά Δελτία των μαθητών κατά την εγγραφή τους στο σχολείο.

ZENITH