Skip to main content

Και αρχαιοκάπηλος και …χασισοκαλλιεργητής

Πήγαν για χασίς, αλλά τους προέκυψε κι ένας μικρός θησαυρός με αρχαία νομίσματα. Πλούσια η λεία για τους αστυνομικούς που συνέλαβαν 45χρονο κτηνοτρόφο στα Κύργια Δράμας.
Οι πληροφορίες που διέθετε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας μιλούσαν για καλλιέργεια χασίς από 45χρονο κτηνοτρόφο, στα Κύργια Δράμας.

Όταν, όμως, οι αστυνομικοί το πρωί της περασμένης Παρασκευής (7/5) ακινητοποίησαν για έλεγχο τον 45χρονο μπροστά στο σπίτι του, αυτός όχι μόνο τους παρέδωσε 37 φυτά ινδικής κάνναβης που καλλιεργούσε (ύψους 5-15 εκατ. το καθένα) κατ’ οίκον, αλλά και είκοσι χάλκινα αρχαία νομίσματα διαφόρων εποχών, καθώς και έναν επίσης χάλκινο αρχαίο κρίκο.

Στο ποιμνιοστάσιο του 45χρονου, λίγο αργότερα, οι άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν κι άλλα 12 καλλιεργούμενα φυτά κάνναβης. Ο Δραμινός κτηνοτρόφος συνελήφθη, ενώ τα φυτά και τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία, που απευθύνθηκε στη ΙΗ Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας, προκειμένου να εξακριβωθεί η ιστορική αξία των νομισμάτων και του κρίκου που βρέθηκαν στο σπίτι του 45χρονου.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

ZENITH