Skip to main content

Και επίσημα το διαζύγιο Μπουτάρη- Διαπαραταξιακής

Οριστικό τέλος στην πιθανή συνεργασία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με την παράταξη «Πρωτοβουλία» έβαλε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής για την επιλογή κοινού υπο
Οριστικό τέλος στην πιθανή συνεργασία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τη παράταξη «Πρωτοβουλία» έβαλε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του Επιτροπής για την επιλογή κοινού υποψήφιου δημάρχου. Χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσσα, ο Γιάννης Μπουτάρης σε απαντητική επιστολή χαρακτηρίζει το διαπαραταξιακό, αποδυναμωμένο, μακριά από την κοινωνία και  σημειώνει ότι έκλεισε πια τον κύκλο της προσφοράς του.

«Το κατ’ όνομα πλέον «διαπαραταξιακό» δεν είναι σε θέση να αναδείξει μιαν υποψηφιότητα που να ανταποκρίνεται σε νικηφόρα προοπτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, κάνοντας λόγο για αδιαφανείς «εσωτερικές» διαδικασίες και μεθοδευμένους αποκλεισμούς.

Μάλιστα, ο Γιάννης Μπουτάρης καλεί τους φίλους του διαπαραταξιακού να συστρατευτούν με τις δυνάμεις της «Πρωτοβουλίας», καθώς, όπως τονίζει, αποτελεί το πλειοψηφικό ρεύμα που είναι αναγκαίο και ικανό να αλλάξει σελίδα στον δήμο.

Της επιστολής του κ. Μπουτάρη είχε προηγηθεί επιστολή εκ μέρους της Διαπαραταξιακής Επιτροπής από τον επικεφαλής των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος τον καλούσε να συμμετάσχει στη αυριανή συνεδρίαση για την εκλογή κοινού υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης με ισότιμη κατάθεση της υποψηφιότητάς του κ. Μπουτάρη, υπό την προϋπόθεση όμως για αποδοχή του αποτελέσματος.

Στην αυριανή συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο ΣΙΤΥ το "Διαπαραταξιακό" θα αποφασίσει ποιον από τους τρεις - Μιχ. Τρεμόπουλο, Τάσο Τζήκα ή Τριαντάφυλλο Μηταφίδη-  θα στηρίξει για την υποψηφιότητα για δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

ZENITH