Skip to main content

Και ο «Άγιος» φοβέρα θέλει;

Απίστευτες σκηνές…αγιοσύνης εκτυλίχθηκαν σε νομό της Μακεδονίας, όταν βουλευτής και πρώην υφυπουργός… τόλμησε να επισημάνει στον Μητροπολίτη ότι δεν πρέπει να διπλασιάζει τις τιμές σε κηδείες, μνημόσυ
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Απίστευτες σκηνές…αγιοσύνης έζησαν πιστοί και ψηφοφόροι, σε νομό της Μακεδονίας, όταν βουλευτής και πρώην υφυπουργός… τόλμησε να μεταφέρει τα παράπονα των πολιτών -όπως οφείλει- και να επισημάνει στον Μητροπολίτη ότι σε εποχές κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, δεν πρέπει να διπλασιάζει - και μάλιστα  με «εγκύκλιο»- τις τιμές σε κηδείες, μνημόσυνα κι άλλα ιερά μυστήρια!

Τότε ποιος είδε τον… Άγιο και δεν φοβήθηκε; Ο εκπρόσωπος του λαού - δέχθηκε την πιο άγρια και απρεπή λεκτική επίθεση, με φράσεις όπως «Τι μ…ς λες» και «Να μη σε νοιάζει, τι κάνω εγώ και οι «δικοί» μου…». Σοκαρισμένος τόσο ο βουλευτής όσο και οι πιστοί  που παρακολουθούσαν τη λογομαχία δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Ο πρώην υφυπουργός δεν θέλησε να ανταπαντήσει, «σεβόμενος το ρόλο του βουλευτή και το ράσο του παπά», αν και οι παραβρισκόμενοι των εγκαινίων δημόσιου κτιρίου (20 Μαρτίου) του ζητούσαν να το κάνει, διότι δεν τους περισσεύουν λεφτά «για τις υψηλές ταρίφες των παπάδων!».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γέροντας γίνεται θέμα και…θέαμα στην ενορία του και στις γειτονιές της Μακεδονικής πόλης.  Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα νέα έφθασαν σε χρόνο ρεκόρ, μέχρι τον κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου ζήτησαν από τον βουλευτή να δώσει τόπο στην οργή, πράγμα που έκανε. Όμως για την οργή των πιστών που καλούνται να πληρώνουν σε τελετές λύπης, όπως μνημόσυνα και κηδείες, τις διπλάσιες… ταρίφες σε κληρικούς και ναούς, ποιος θα τολμήσει να ξαναμιλήσει, μετά απ΄ όλα αυτά;

ZENITH