Skip to main content

Καλά και άσχημα νέα από τις ξένες επενδύσεις

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τον κλάδο των επενδύσεων επί ελληνικού εδάφους.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τον κλάδο των επενδύσεων επί ελληνικού εδάφους.

Ετσι, από πηγές της αγοράς επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσιεύαμε και τις προηγούμενες μέρες και ανέφεραν ότι η Capital αποχωρεί από την Ελλάδα, ρευτοποιώντας μετοχές της σε Eurobank, Πειραιώς και όχι μόνο. Το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο αμερικανικό fund παίρνει μια τέτοια απόφαση, ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ένα άλλο, εξίσου μεγάλο fund και συγκεκριμένα η Fidelity προχωρά σε κάποιες επιλεγμένες τοποθετήσεις τις τελευταίες μέρες ενώ η καναδική Fairfax αυξάνει το ποσοστό της στην Eurobank, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην επένδυση της.

Την ίδια ώρα, μια μεγάλη τουριστική επένδυση, στο χώρο του τουρισμού, προωθείται από ελληνο-καναδέζικα κεφάλαια. Τις σχετικές επαφές, επί ελληνικού εδάφους προωθεί ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, Ρομπ Πεκ. Η επένδυση θα γίνει στη Λακωνία και θα αφορά σε resortπολλών αστέρων.

Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες, αναφέρουν ότι μπροστά της το Costa Navarino της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, στη Μεσσηνία, θα ωχριά. Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί τότε θα μιλάμε για εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με αντίστοιχο όφελος για την τοπική – και όχι μόνο – οικονομία.

ZENITH