Skip to main content

Καλά στην υγεία τους οι 15 Έλληνες που βρίσκονται στην Αϊτή

Σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, που είναι η κοντινότερη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στο Πορτ΄ Ο Πρενς της Αϊτής, βρίσκεται η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργε
Σε συνεχή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, που είναι η κοντινότερη διπλωματική αποστολή της Ελλάδας στο Πορτ΄ Ο Πρενς της Αϊτής, βρίσκεται η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ήδη, όπως ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, έχει στα χέρια του μια κατάσταση με 15 ονόματα Ελλήνων που βρίσκονται στο νησί. Με εξαίρεση τον έναν Έλληνα πολίτη, το υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπε ο υφυπουργός, έχει επικοινωνήσει με όλους, είναι καλά στην υγεία τους και είναι ασφαλείς. Ο δέκατος πέμπτος βρίσκεται σε κρουαζιέρα και δεν είναι βέβαιο ότι ήταν στην Αϊτή την ώρα του σεισμού.

Χθες, η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε άμεσα με διεθνείς οργανισμούς που έχουν πρόσβαση και μπορούν να βοηθήσουν, και συγκεκριμένα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς και με τη UNICEF και έχει αποστείλει οικονομική βοήθεια. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Σπ. Κουβέλης, απορρίφθηκε ως ιδέα η απόπειρα αποστολής κατ΄ ευθείαν βοήθειας, καθώς η απόσταση και η κατάσταση εκεί θα καθιστούσαν άσκοπη τη συνδρομή της Ελλάδας.

Τέλος, ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους οργανισμούς ή εθελοντικές οργανώσεις επιθυμούν να συνδράμουν, να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών για να υπάρχει συντονισμός και αποτέλεσμα.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να πληροφορηθούν την τύχη των συγγενών τους ήάλλων προσώπων ή να δώσουν κάποια πληροφορία για Έλληνες πουβρίσκονται στην Αϊτή για τουριστικούς ή εμπορικούς σκοπούς, μπορούν νακαλούν στο 210-3681212, 210-3681730 και 210-3681350.

ZENITH