Skip to main content

Καλαφάτης: Ανίκανη να συντηρήσει τη Νέα Παραλία η διοίκηση του δήμου

Επίθεση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο για την ελλιπή συντήρηση της Νέας Παραλίας και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Ανίκανη να διαχειριστεί τη συντήρηση της Νέας Παραλίας χαρακτήρισε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Καλαφάτης τόνισε πως «η διοίκηση αδυνατεί να αναλάβει τη συντήρηση και προστασία αυτού του κοσμήματος της πόλης και σηκώνει τα χέρια ψηλά». Ο ίδιος πρότεινε να υπάρξουν δύο βάρδιες τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι να κάνουν βόλτα στην παραλία για να εντοπίζουν κα να καταγγέλλουν φαινόμενα βανδαλισμών. «Αρχικά ήσασταν απέναντι στη προηγούμενο διοίκηση του δήμου για το έργο της Νέας Παραλίας, στη συνέχεια σπεύσατε να το οικειοποιηθείτε και τώρα είστε ανίκανοι να το συντηρήσετε, όπως παραδέχθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καλαφάτης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» άσκησε ακόμη κριτική στον δήμο σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης, και κυρίως το κόστος του.

Όπως είπε,  «η συνολική δαπάνη ήταν 61.500 ευρώ. Από αυτά τα 30.000 πήγαν στη μελέτη. Δηλαδή δώσαμε 30.000 ευρώ σε κάποιον για να συλλάβει αυτό που είδαμε τα χριστούγεννα. Ακόμη 31.500 ευρώ κόστισαν οι βάσεις των δέντρων, τα οποία ήταν δωρεά, και τα αντίσκοινα. Πρέπει να το δείτε αυτό κε δήμαρχε».

Απαντώντας στην κριτική του κ.Καλαφάτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξηε ότι η αρχική διαφωνία της παράταξής του για το έργο της Νέας Παραλίας ήταν γιατί, όπως είπε, αποκλείει την πρόσβαση των Θεσσαλονικέων προς τη θάλασσα.

«Ωστόσο, αυτό το έργο ψηφίστηκε και έγινε. Όταν γίνουμε πιο πλούσιοι, θα αποκαταστήσουμε και την πρόσβαση στη θάλασσα(σσ: αστειευόμενος). Εμείς ποτέ δεν οικειοποιηθήκαμε το έργο της προηγούμενης διοίκησης, απλώς το ολοκληρώσαμε. Αλλά το τμήμα της Νέας Παραλίας που έγινε επί των ημερών μας έγινε σε δύο χρόνια, ενώ με την προηγούμενη διοίκηση χρειάστηκαν τέσσερα», είπε ο κ.Μπουτάρης και, σε ό,τι αφορά τη συντήρηση, είπε ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς όταν γίνεται ένα δημόσιο έργο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις διαδικασίες συντήρησης. «Έχουμε ήδη έτοιμο έναν μηχανισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, που θα αποτελείται από μία ομάδα υπαλλήλων, αλλά προηγουμένως πρέπει να προβλεφθούν οι διαδικασίες συντήρησης», τόνισε.

Τέλος, υπερασπίστηκε τη φιλοσοφία του χριστουγεννιάτικου στολισμού, λέγοντας ότι δεν επρόκειτο για «τσαντίρ-μαχαλά», όπως ισχυρίστηκαν πολλοί, για να καταλήξει λέγοντας «περί ορέξεως και αισθητικής... κολοκυθόπιτα».

ZENITH