Skip to main content

Καλαφάτης:H Βόρεια Ελλάδα μετρά ήδη την πρώτη της απώλεια

Η δημιουργία δυο υφυπουργείων στη Θεσσαλονίκη δεν ισοσκελίζει την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, υποστηρίζει ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης στην ύσταση ανακ
« H  Βόρεια Ελλάδα, μετρά ήδη την πρώτη της απώλεια» επισημαίνει ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης  σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την κατάργηση του ΥΜΑΘ από τον νέο Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο μέμφεται γιατί καταργεί τον όρο Μακεδονία από το νέο  υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Καλαφάτης σε ανακοίνωση του υποστηρίζει, ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να διαγράψει  τον όρο «Μακεδονία» από το υπουργικό του συμβούλιο, εντείνει τους προβληματισμούς για τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει ότι «η   κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας»Υπενθυμίζει, ότι τον ρόλο αυτό αναγνώρισε και υπηρέτησε στο παρελθόν και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος καθήκοντα υπουργού Μακεδονίας – Θράκης το 1985!

Επιπλέον και σε ό, τι αφορά την αποκέντρωση ο κ. Καλαφάτης,που είναι και ο ύστατος υπουργός Μακεδονίας Θράκης, πιστεύει ότι η εγκατάσταση δύο υφυπουργών στη Θεσσαλονίκη, δεν ισοσκελίζει τη απώλεια ενός υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε πορεία αναβάθμισης. Αναφέρει ότι ο  πρωταγωνιστικός ρόλος που διαδραμάτισε τους τελευταίους μήνες στα μεγάλα αναπτυξιακά εγχειρήματα, αλλά και σε επιμέρους θέματα καθημερινότητας των πολιτών, αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης.
Αντί να επενδύσει σ` αυτό και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Υπουργείου, ο κ. Παπανδρέου το καταργεί. Ελπίζουμε αυτό να μη σημαίνει, πως η νέα Κυβέρνηση θα αφήσει να χαθούν όλες οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα, για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλώνει αποφασισμένος, να αγωνιστεί και να συνεργαστεί με συναδέλφους βουλευτές, εκπροσώπους φορέων και πολίτες, ώστε να μη συμβεί αυτό.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει συνάδελφος του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Και εν κατακλείδει αναφέρει ότι παραδίδει το υπουργείο και την κατάργησή του, στην κρίση της Ιστορίας και των πολιτών.
Ιστορικά η ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη,  είναι και η τελευταία που εστάλη από το καταργηθέν υπουργείο.

ZENITH