Skip to main content

Καλαφάτης: Ποιος ο Ιωάννης, ποιος ο Ηρώδης και ποια η Σαλώμη;

Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της «Πρωτοβουλίας» Κώστα Ζέρβα, από τη θέση του αντιδημάρχου και του προέδρου στις δύο επιτροπές του δήμου σχολιάζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ.

Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου της «Πρωτοβουλίας» Κώνταντίνου Ζέρβα, από τη θέση του αντιδημάρχου και του προέδρου στις δύο επιτροπές του δήμου Θεσσαλονίκης (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής) σχολιάζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως αναφέρει, «η παύση ενός αντιδημάρχου είναι δικαίωμα του δημάρχου», ωστόσο, διερωτάται με αφορμή και τη δήλωση του κ. Ζέρβα, «ποιος είναι ο Ιωάννης, ποιος ο Ηρώδης και –κυρίως- ποια η Σαλώμη στο δήμο Θεσσαλονίκης;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη:

«Η παύση ενός αντιδημάρχου είναι δικαίωμα του δημάρχου. Όταν, όμως, γίνεται μέσα σε ένα εξάμηνο από την πανηγυρική τοποθέτησή του κι ο ίδιος ο ‘‘παραιτηθείς’’ εκφράζει την ελπίδα του να σταματήσουν οι αποκεφαλισμοί, το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι ο Ιωάννης, ποιος ο Ηρώδης και –κυρίως- ποια η Σαλώμη στο δήμο Θεσσαλονίκης; Και για ποιον λόγο τιμωρείται με απομάκρυνση ο ‘‘παραιτηθείς’’ αντιδήμαρχος, αν και υπηρέτησε –όπως υποστηρίζει- αξίες»;

Με βάση πάντως την επιστολή παραίτησης του κ.Ζέρβα, ο ίδιος θέτει αλληγορικά τον εαυτό του στη θέση του Ιωάννη που αποκεφαλίστηκε. Στη θέση του Ηρώδη δεν μπορεί να είναι άλλος από τον δήμαρχο. Άρα μένει να απαντήσει ο κ.  Μπουτάρης, στον κ.Καλαφάτη και σε όλους όσοι έχουν την ίδια απορία, ποιος είναι η περιβόητη «Σαλώμη» του δήμου Θεσσαλονίκης, για χάρη του οποίου παίρνει κεφάλια...

ZENITH