Skip to main content

Κάλεσμα εθνικής ενότητας από Αβραμόπουλο

Την ανάγκη να ορθώσουμε εθνικό και κοινωνικό μέτωπο για να ανταποκριθούμε στις λιγότερο δυνατόν κοινωνικές επιπτώσεις στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήρι
Την ανάγκη να ορθώσουμε εθνικό και κοινωνικό μέτωπο για να ανταποκριθούμε στις λιγότερο δυνατόν κοινωνικές επιπτώσεις στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Ελλάδα με την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο προσυνέδριο της Καλαμάτας.

«Πρέπει να αφήσουμε πίσω το τι έγινε και το τι έπρεπε να γίνει και να κοιτάξουμε όλοι μπροστά. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μεμψιμοιρίες και στείρο κομματισμό, προέχει η ανόρθωση και η ανασυγκρότηση της οικονομίας, η στήριξη της κοινωνικής συνοχής, η προστασία των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης απαιτεί εθνική ευθύνη και εθνική συνεννόηση».

Σχετικά με την κρίση και για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι το ΔΝΤ θα είχε αποφευχθεί αν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

Άσκησε, δε, κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «έχει μεγάλες ευθύνες, επέδειξε προχειρότητα και ατολμία, έχει έλλειμμα ικανότητας σχεδιασμού, καθυστέρησε και επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία παραγνωρίζοντας και αποκρύπτοντας τις ευθύνες που αναλογούν στις δικές της κυβερνήσεις ενώ δεν έχει αντιληφθεί ότι οι στιγμές απαιτούν εθνική συνεννόηση».

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα η Νέα Δημοκρατία θα αποτελεί και πάλι αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. «Η καινούργια Νέα Δημοκρατία θεμελιώνει την υπόσταση και την πρότασή της σε μια νέα ηθική αντίληψη της εξουσίας, ανακτώντας το ηθικό της πλεονέκτημα και αφήνοντας πίσω της τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, τις νοοτροπίες, τον κακό της εαυτό και εκείνους που τον εξέφραζαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζει τη νέα μεταπολίτευση που θα οδηγήσει στη νέα ελληνική πολιτεία και στο σύγχρονο ελληνικό κράτος . Η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά από τη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε μια καινούργια εποχή για το κόμμα. Οι πολίτες είπε, έστειλαν ένα ξεκάθαρο και επίκαιρο μήνυμα: αλλάξτε τα όλα, χτίστε τη μεγάλη καινούργια σύγχρονη δημοκρατική παράταξη. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε», συνέχισε.

ZENITH